![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Zainstalowałem xamppa 1.4.13, który ma php 5.0.4. Gdy w php robię klasę i daję argumenty to jest błąd. Szybko odkryłem, że chodzi o var przed zmiennymi. No ale php5 nie potrzebuje tego! Czy domyślnie xampp używa php4?Jesli tak to jak to zmienić, może w configu php da się coś z tym zrobić? -------------------- system operacyjny: Windows XP Professional PL
konfiguracja serwera: Apache 2.2.0 l php 5.1.1 l MySQL 5.0.18 pracuję nad: lib 10% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam rozumieć, że zamiast var w deklaracji wartości klasy w PHP5 nie podajesz nic? A co z public/private/protected?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Huh? A głowę bym dał że to domyślnie się przyjmuje jako public. Ale jak dałem public to zadziałało. Dzięki
![]() -------------------- system operacyjny: Windows XP Professional PL
konfiguracja serwera: Apache 2.2.0 l php 5.1.1 l MySQL 5.0.18 pracuję nad: lib 10% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo domyslnie jest wlasnie tak jak mowiesz, jak nie podasz operatora widocznosci to jest to przyjmowane jako public odnosnie metod i wlasciwosci.
pod windom tez uzywam XAMPP i tam jest taki psztryczek (skrypt uruchamiany z wiersza polecen) do zmiany wersji php. -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17 |