![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taka funkcje
No i wyskakuje taki blad: Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /webs/1/fbi.cz/p/poleceni/1.php:9) in /webs/1/fbi.cz/p/poleceni/1.php on line 11 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /webs/1/fbi.cz/p/poleceni/1.php:9) in /webs/1/fbi.cz/p/poleceni/1.php on line 11 No i co z tym teraz zrobic. Pomorzcie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw na początku skryptu linijke po znaczniku <?php
Kod ob_start(); i na końcu skryptu linkjke przed znacznikiem ?> Kod ob_end_flush(); Powinno nie pokazywać błędu ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zrobilem tak jak napisales i mam taki skrypt
No i juz tego bledu nie wyswietla, ale przed formularzem wyswietla 0 ) { $_SESSION[ 'user' ] = $userData; header( 'Location: '.$_SERVER[ 'PHP_SELF' ] ); } else { echo 'Podałeś złe hasło lub login...'; } } else { ?> I jak wpisze jakies dane to nic sie nie dzieje nie loguje mnie. Co teraz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć na samym początku skryptu <?php
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Kurde znowu ten blad sie wyswietlil z "cookies" tylko ze teraz jest blad linijke nizej bylo "on line 11" a teraz "on line 12" czyli ten ob_start(); nic nie pomogl, tylko zwolnil ladowanie sie strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo
należy wrzucić zaraz przed przed !DOCTYPE(a jeżeli nie masz !DOCTYPE to zaraz przed <html>) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Napisalem to tak, dobrze czy nie, bo nie dosc ze nie dziala to jeszcze laduje sie szmat czasu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z szacunkiem POMYŚL TROCH
![]()
Ten post edytował Levabul 18.07.2005, 12:04:22 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
No w porzadku teraz juz nie pokazuje tego bledu, tylko ze wpisalem login i haslo no i zaladowala mi sie stronka z tym ze Zle haslo lub login i wyskoczyl inny blad
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /webs/1/fbi.cz/p/poleceni/1.php on line 33 O co tym razem chodzi. |
|
|
![]()
|
|
podmień
na
oczywiście bez <?php i?> ![]() Ten post edytował Levabul 18.07.2005, 12:22:25 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to nic nie da. przecież $dane jest blędne.
daj se:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Podlozylem te wasze poprawki i stronka mi sie juz nawet nie laduje. Ale blad chyba jest w okresleniu bazy danych. Tabela nazywa sie "logowanie" i ma pola "id", "login", "haslo". Moze to nie pasuje, sprawdzcie, bo ja nie wiem gdzie, tego skryptu nie pisalem, ja go sciaglem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaż najpierw skypt po poprawkach. Z doswiadczenia wiem że 60% osób które poprawia, poprawia źle, więc jakbyś mógł rzucić poprawiony skrypt to będzie git
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do autora wątku: podałem Ci wczoraj ten kod jako gotowca! Sprawdzonego i działajcego. Jedynym warunkiem do uruchomienia tego było ustawienie połączenia z bazą, utworzenie odpowiedniej bazy/tabeli i dodanie użytkownika... Nie wiem skąd te wszystkie pytania, błędy itp. Wszystko sprawdziłem i działa...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Podlozylem te wasze poprawki i stronka mi sie juz nawet nie laduje. Ale blad chyba jest w okresleniu bazy danych. Tabela nazywa sie "logowanie" i ma pola "id", "login", "haslo". Moze to nie pasuje, sprawdzcie, bo ja nie wiem gdzie, tego skryptu nie pisalem, ja go sciaglem ![]() No jasne że to ma znaczenie ![]()
Zmieniłem tylko zapytanie mysql Ten post edytował Levabul 20.07.2005, 18:51:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nospor twoje zapytanie też było złe - zamiast $_POST[ 'loginNAME' ] miało być $_POST[ 'loginGo' ] CHYBA ) Po pierwsze: to nie było moje zapytanie tylko autora. ja je skopiowalem i dorobilem wyświetlanie ewentualnego błedu Po drugie: przecież loginGo to przyscik submit a nie login użytkownika, więc co ty za bzdury piszesz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kurde racja :/ Sorry, mój błąd. Kod poprawiony i wstawiony do mojego wcześniejszego postu.
ps. Nospor nie obrażaj się :/ Ten post edytował Levabul 18.07.2005, 20:56:21 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na marginesie. Lepiej używać
Jest to buforowanie wyjścia wraz z kompresją danych (przynajmniej teoretycznie). -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Levabul erm tylko co przed <?php robi pusta linia ? czy to aby nie powoduje bledu ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma prawa powodować błąd :/
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:02 |