![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki błąd
Kod Notice: Undefined index: c in F:\php\www\admin\includes\news.php on line 388 przy
Tym błędzie chodzi o że $_GET['c'] nie istnieje. Moje pytanie brzmi czy przejmować się taki błędami ![]() ![]() Moje rozwiązanie błędu : Co myślicie o tym rozwiązaniu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie slyszales o operatorze trojargumentowym
![]() $get = isset($_GET['c']) ? $_GET['c'] : 'default'; ![]() -------------------- Making IT works
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajnie by było jak bys mi wyklumaczył o co chodzi bo
Kod Jeszcze jednym operatorem warunkowym jest operator "?:" (tzw. ternariusz - operator trójargumentowy), dziaBajcy tak jak w C i wielu innych jzykach. niewiele mi mowi
(expr1) ? (expr2) : (expr3); Warto[ci wyra|enia jest expr2, je[li expr1 jest równe TRUE, lub expr3, je[li expr1 jest równe FALSE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Tym błędzie chodzi o że $_GET['c'] nie istnieje. Moje pytanie brzmi czy przejmować się taki błędami ![]() Powtarzam pytnie czy przejmować się taki błędami ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak. Dla bezpieczeństwa skryptów i stron należy przejmować się każdymi błędami i robić wszystko aby ich nie było.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i przede wszystkim dla przejrzystosci. nie trzeba stosowac operatorow trojargumentowych. mozna np. robic sprawdzenie przez isset lub empty
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:12 |