![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam do Was takie pytanie... Otóż mam plik index.php Na jego kod składa się kod html, js, php...i teraz chce zrobić soś takiego, że jeśli zmienna $active == "yes" kod ten działa normalnie, a jeśli zmienna $active == "no" to cały kod jest tak jakby deaktywowany i zastępywany(dobrze napisałem ? bo nie wiem ![]() ![]() Nie wiem czy trzeba to zrobić jakimś sprytnym sposobem czy jak inaczej ale moje "sprytne" sposoby nie dały sobie z tym rady ![]() Dziękuje i czekam na odp ! Ten post edytował Bajki 16.07.2005, 22:12:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie tak zrobiłem ale nie jestem pewien czy w takim wypadku, w miejscu
Cytat // tutaj caly kod 'normalny'... będzie mogło znajdować się np. includowanie...bo mi coś błędy wywalało ;/
Ten post edytował Bajki 16.07.2005, 22:15:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakie błędy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
uu...teraz to już usunąłem te if-y
![]() ![]() Aha - jeszcze chciałęm dodać, że całą strona to głównie HTML z wkomponowanym php czyli jest coś takiego
Nie wiem czy to coś zmienia ale jakby co to mówie ;p Ten post edytował Bajki 16.07.2005, 22:21:25 |
|
|
![]()
|
|
A co to zmienia?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok
Jednak ten sposób działa...ale zato na swojej stronie mam kod js odpowiedzialny za wyświetlanie bannera (skrypt phpAdsNew). Wygląda on tak : Kod <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://puszcza.roxtet.com/ads/adx.js"></script> problem robi ta linijka :<script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!-- if (!document.phpAds_used) document.phpAds_used = ','; phpAds_random = new String (Math.random()); phpAds_random = phpAds_random.substring(2,11); document.write ("<" + "script language='JavaScript' type='text/javascript' src='"); document.write ("http://puszcza.roxtet.com/ads/adjs.php?n=" + phpAds_random); document.write ("&target=_blank"); document.write ("&exclude=" + document.phpAds_used); if (document.referrer) document.write ("&referer=" + escape(document.referrer)); document.write ("'><" + "/script>"); //--> </script> Kod document.write ("<" + "script language='JavaScript' type='text/javascript' src='"); wywalając błąd :Cytat Parse error: parse error, unexpected ',' in /home/users/kosch/public_html/puszcza/index.php on line 64 ![]() Ten post edytował Bajki 16.07.2005, 22:51:03 |
|
|
![]()
|
|
Ależ ten skrypt JS nie powinien być interpretowany przez php. Umieść go w ?> ... <?php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie robisz: echo(' ?>, bo to bez sensu. Wychodzisz z php używając po prostu ?> Potem piszesz cały kod HTML, JS czy co chcesz i wracasz za pomocą <?php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Uff...no dobra. Teraz wszystko działa. Dzięki wielkie - poprostu nie wiedziałęm, że bez echa kod html i js będzie działać
![]() Dzięki jeszcze raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:05 |