![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam nastepujacy problem. Musze stworzyc wlasny prosty generator tabel w bazie. Zrobilem to w nastepujacy sposob:
W pierwszym pliku mam formularz w ktorym wpisuje nazwe tabeli i ile mam miec pol. Na kolejnej stronie automatycznie w zaleznosci od ilosci pol generuje sie odpowiednia liczba pol w formularzu w ktorym wpisuje nazwy kolumn w tworzonej tabeli. Nastepnie zostaje stworzona tabela i przechodze do kolejnego pliku ktory jest odpowiedzialny za wpisanie danych. Wszystkie potrzebne zmienne przekazuje w ukrytych polach formularzy. Oto moja czesci pliku wypelnij.php Pojawiaja mi sie nazwy kolumn oraz pola do wpisania danych. Nastepnie przechodze do pliku wypelnij1.php w ktorym nastepuje zapisanie danych do bazy Wyglada on tak Po poprawnym zapsie do bazy wracam na strone wypelnij.php za pomoca formularza przekazujac odpowiednie dane i wtedy pojawiaja sie na tej stronie nastepujace WARNINGI: mysql_list_fields(): Unable to save MySQL query result in /home/public_html/strona/wypelnij.php on line 209 mysql_num_fields(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/public_html/strona/wypelnij.php on line 210 Cos jest zle w tym miejscu $fields = mysql_list_fields ( 'generator' , $tabela); $columns = mysql_num_fields ( $fields ); Prosze o pomoc i ewentualne podpowiedzi bo nie moge poradzic sobie z tym problemem. Z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:25 |