![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialem wstawic status Winampa na moja strone tzn zeby pokazywalo ze jest wlaczony i jaka piosenka aktualnie leci.
Podobnie z moim kompem, ze jak jest wlaczony to zeby na stronie wypisywalo mi ze jest ON Ma ktos moze jakies sugestie jak to zrobic?? Lub ma juz gotowe skrypty do tego?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z Winampem NA PEWNO nie zrobisz tego z php. A z komputerem jedynie możesz sprawdzać czy jest podłączony do internetu. jeżeli masz stały IP to nie ma problemu - wystarczy, że przy pomocy php wyślesz ping do swojego komputera i wyniki odpowiednio przetworzysz. Poszukaj, było niedawno na forum.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może jest wtyczka (AFAIR jest w xmms'ie) dzieki ktorej wywolujesz dowolny program przy zmianie utworu i wtedy mozna kombinowac... (np z zapisem do jakiegos pliku tytulu utworu.
-------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może Ci pomoże to, że w PowerGG (dodatku do Gadu-Gadu) jest wtyczka Autostatus, która pobiera właśnie te informacje z WinAmp-a i wyświetla jako status GG.
Tutaj znajdziesz PowerGG => LINK Ściągnij sobie PowerGG wersję SDK, w zipie znajdziesz katalog srcastat, gdzie jest kod źródłowy tej wtyczki w C. Dalej kombinuj sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale gadu-gadu nie wysyła opisu do serwera, (zgodnie z tym co pisze przy tym dodatku) więc php raczej tu nic nie da. Chyba że pogrzebać coś w kodzie tego pluginu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mozna to zrobic troche na okolo: 1.Do winampa wrzucamy wtyczke NowPlaying z http://drpizza.arsware.org/nowplaying/ ona tworzy nam plik textowy - mozna nawet utworzyc od razu kod php dzieki temu i potworzyc zmienne z tytulem, nazwa pliku itp 2. Zakladam ze to Windows - wiec tworzymy plik tekstowy (np. ftp.txt) postaci: Kod login
pass cd katalog_do_ktorego_wrzucimy_plik send c:katalogow_plik.txt disconnect quit 3. Dodajemy Zaplanowane Zadanie: Kod C:WINDOWSsystem32ftp.exe -s:ftp.txt ftp.twojastrona.com
ustawiamy wykonanie na np. co minute i prosze bardzo mamy status Winampa na stronie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Winamp: http://shoutcast.com
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że temat poruszany był prawie pół roku temu, ale ja teraz tego poszukiwałem i znalazłem "MPHPNow Playing" - plugin, który otwiera w naszym compie sockecik, który wykorzystuje się z poziomu php.
Do plugina MPHPNow Playing dołączony jes php: [php:1:7ad2c4c15c]<?php $add = 'winamp.myftp.org'; ############ DONT MODIFY STUFF BELOW HERE ####################### header ("Content-type: image/jpeg"); $sp = 50666; $sock = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, 0); if (@socket_connect($sock, $add, $sp)) { $st = 'hello satan, what are you playing?'; socket_write($sock,$st,strlen($st)); $tmp = 'NP: '.socket_read($sock,2048); if (rand(0,40) == 24) { $tmp = $tmp." // M::PHPNp - http://dev.matttt.nl"; } } else { $tmp = 'Server down or unreachable.. Download M::PHPNow playing from dev.matttt.nl'; } $im = imagecreate (6*strlen($tmp),14); $background_color = imagecolorallocate ($im, 0, 0, 0); $text_color = imagecolorallocate ($im, 255, 255, 255); imagestring ($im, 2, 0, 0, $tmp, $text_color); imagejpeg ($im,'','40'); socket_close($sock); ?>[/php:1:7ad2c4c15c] Prosto i przyjemnie... jak te reklamy wyrzucić... ![]() Jest jeszcze serwer WAP dla WinAmpa 2 [winamp.com], ale ja mam WinAmp 5.0rc8 i mi nie chodzi... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnowie troche ten temat bo własnie poszukiwałem infomracji na ten temat i znalazłem naprawdę malutki programik, który jest pluginem do winampa. Dzięki niemu można wyświetlić za pomocą php (i nie tylko) tytuł aktualnego utworu i kilka innych infrmacji. programik zajmuje aż 47KB razem z instalerem. Będziecie musieli zrobić trochę miejsca na hadeku :]
Program i przykładowy kod php można pobrać stąd http://cgiampinfo.sourceforge.net |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:41 |