![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam.
mam takie zapytanie
struktura tabeli: Cytat lp | poz | tytul | tresc | format | sort w tabeli przechowuje bloki html na stronę wyświetlać się powinny posortowane według ostaniego pola sort tak się jednak nie dzieje. Próbowałem dodawać dodatkowo ASC lub DESC ale bez skutku. Jełi ktoś widzi błąd będę wdzieczny za podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
składniowo błedu nie widać. Ale co, pokazuje ci jakieś rekordy tylko nie posortowane? A te pole sort to jakeigo jest typu? Ma ono wogóle jakieś wartości?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pokazuje ale posortowane według nie wiem nawet czego pole typu int zawiera liczby według kolejności których sortuję bloki html
tak wygląda funkcja listująca bloki
a tak funckja która je wyswietla
może tu gdziej coś namieszane Ten post edytował dado 15.07.2005, 09:00:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jakbyś mógł podać zapytaniue tworzące tą bazkę i zapytanie dla 10 rekordów to bym se utworzyl u siebie i potestowal. Bo ja nie widzę na chwilę obecną tu blędu i mnie intryguej co jest
![]() edit: a może on ci sortuje tylko ty potem to wyswietlasz w innej kolejności? daj to zapytanie chociażby do phpMyadmina -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a może on ci sortuje tylko ty potem to wyswietlasz w innej kolejności?
daj to zapytanie chociażby do phpMyadmina ps: a co z zapytaniami dla rekordów? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wazne linki powinny byc wyzej niz ostanie albumy
nie wiem czy o to ci chodzi tu są rekordy które są w tabeli
Ten post edytował dado 15.07.2005, 09:21:35 |
|
|
![]()
|
|
Wprowadzilem u siebie te rekordy. Zapytanie jest OK. Sortuje jak chcę. Koeljność zmieniam se poprzez ASC i DESC.
Walnij se te zapytanie w phpMyadmin lub w czymś innym jesli użuwasz czegoś innego i sam sprawdź. Najwyraźniej źle to wyświetlasz. PRzeanalizuj se jeszcze raz ten kod od wyświetlania. pozdro -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:19 |