![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2003 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, sprawa tkwi w przesyłaniu zmiennych z html do php.
Podam przykład: Zrobiłem formularz w html <form action="plik.php" method="post> <input type="text name="zmienna"> <input type="submit" value="wyślij" name="submit"> </form> w plik.php każę mu wyświetlić echo "Zmienna: $zmienna"; Dopiero uczę sie php i kiedy uruchamiam to na serwerze apacha to wyświetla mi tylko tekst "Zmienna:" i nic więcej. To trochę zatrzymuje moją edukację w tym kierunku. Może ktoś powiedzieć, co jest temu winne:?: Odpiszcie ktokolwiek, kto wie. Może też na mój majl: tc43@interia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat nie na PRO więc go przeniosłem. Przeczytaj to.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
<input type="text" name="zmienna">
Chyba tak(brakowalo zamkniecia cuszyslowa po text) Spróbuj [php:1:8163aae945]<?php echo "Zmienna". $_POST['zmienna']; ?>[/php:1:8163aae945] Edycja: Nie zauwazylem linka w poscie Jabola ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:39 |