![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, odrazu zakladam ze jestem poczatkujacy w php. Mam problem:
Mam stronke i musze zrobic na niej formularz ktory po wypelnieniu musi zostac wyslany na moj email. Szukalem na stronkach kursow i znalazlem, zrobilem wszystko tak jak tam napisane i nic. Moze dobrze zrobilem a poprostu moje konto WWW nie obsuguje skryptu mail(). Co mam zrobic....bardzo zalezy mi na tym formularzu....moze ktos zna darowy hosting z aktywnym skreptem mail().... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no na serwerze na ktorym masz stronke musi byc postawiony serwer SMTP ze korzystac z mail()
pozdrawiam -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej tu może jakiś kod, powiedz czy mail() zwraca jakieś błędy. Spróbujemy pomóc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronce mam 2 pliki
1. To formularz.html : 2. Plik skrypt.php3 :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co się tu bawić php? nie lepiej wysłać maila za pomocą
o ile dobrze pamiętam to w action chyba powinno być mail jak nie to wpisz sam adres e-mail i na maila zostanie Ci ładnie wysłany formularz name1= text name2= text2 czyli to co wpisze użytkownik ![]() w Twoim przypadku to będzie: email = text tresc = text -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@kanji mail htmlowy wysyła mailem to co jest w formularzu. Ty nic nie będziesz w stanie dodać, ani sformatować.
A poprzez php wysyłasz co chcesz i w jakim formacie (układzie) strony podoba. Uwierz, to jest zasadnicza różnica, która daje wiele możliwości. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zgadza się ale on chce mieć tylko wysłany formularz na maila bez formatowanie czyli ładnie mu wyświetli a on później sobie już obrobi jak będzie chciał ale whatever poto wymyślili te sposoby żeby z nich korzystać
![]() ![]() PZDR --- będę miał Cię pod okiem i korzystał z możliwości edycji Twoich postów ![]() tiraeth -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kanji w formularzu ma byc mailto: i zeby wyslac takiego maila trzeba miec jakiegos skonfigurowanego klienta pocztowego na swoim kompie a wiekszosc uzytkownikow nie ma.
Ten post edytował Dex1987 14.07.2005, 12:21:32 |
|
|
![]()
|
|
Nadal nie wiem czemu mi nie działa.......chcę wysyłać przez php...bo tym sposobem nie trzeba mieć klienta poczty na swoim kompie.............prosze napiszcie jak to zrobić............
--- czy tak trudno przytrzymać [ALT] przy polskich literkach? tiraeth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pear.php.net/manual/en/package.mail.mail.intro.php
Polecam ;] O wiele wygodniej użyć rozszerzenia z pear'a ;] Ten post edytował paranoya 14.07.2005, 12:57:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też użyć jakiejś klasy do wysyłania maili (niekoniecznie z pakietu PEAR). Poszukaj na http://www.phpclasses.org
|
|
|
![]()
|
|
Ale ja nie mam zielonego pojęcia na temat php.....w kursach pisze, że wysyłanie maila z serwera jest bardzo proste.......robie plik *html w nim jest formularz....oraz plik *php gdzie ma wysłać maila.........tak jak jest w kursie........ale nic to nie daje.........maile nie dochodzą............co zrobić
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzuć okiem na ten topic:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30612&hl= -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
dzięki ale to chyba nie na moje siły....jak narazie........jak zrobić takie coś prościej.............
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:10 |