![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam taki problem z przesylaniem danych POST'em w systemie przyjaznych URL'i
wysylam tak:
a odbieram tak:
i dupa :/ nie wyswietla zmiennej... ![]() gdzie moze byc blad? z gory dziekuje za odpowiedz... pozdr. M. -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a wjakim skrypcie ty to odbierasz? Bo przekierowanie robisz na formularz.html. html nie ma php w środku.
i nazwij pola inaczej niż formualrz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I staraj się używać nowych oznaczeń tablic superglobalnych: nie $HTTP_POST_VARS tylko $_POST.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienna formularz.html includuje mi plik formularz.php
// edit wysylam:
odbieram:
i dalej kupa ![]() Ten post edytował miki_ok 13.07.2005, 15:40:26 -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ciągle wysylasz do pliku html. źleeeeee. masz wysylac do php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale ja to robie na przyjaznych urlach,
to ma znaczenie?! przeciez index.php zostaje bez zmian... -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
ale co ty mi tu o przyjaznych url wyskakujesz. widze wyraźnie że wysyŁasz do:
.../formularz.html i tu nie ma nigdzie index.php. Może formualarz masz w index.php, ale go wysylasz do pliku html edit: usunalem jak prosiles -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no ok, zgoda, w takim razie jak to obejsc?
-------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
ale co tu obchodzić? Musisz podać adres stronki (plik php), który ma to odebrać. Albo wogóle olej parametr action jeśli to ten sam plik
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chyba sie nie rozumiemy :/
formularz.html to nie plik, to zmienna, musi wystepowac, nie chce w urlu pisac ".php" zmienna "formularz.html" includuje mi plik w srodek index.php plik, z wynikiem formularza. Robiłeś kiedyś cośna przyjaznych urlach? -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(miki_ok @ 2005-07-13 15:46:17) formularz.html to nie plik, to zmienna ![]() To po kiego grzyba umieszczasz nazwę zmiennej w polu action? W action umieszcza się nazwę pliku, do którego leci formularz. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
coś nie coś czytalem, ale gdzieś ten plik php w url musi być, i dopiero on wtedy przetwarza sobie te parametry, czyż nie tak? A uciebie w przekierowaniu nigdzie nie bylo php
|
|
![]()
|
|
kontynuujac jak najkrócej..
doszlismy ze znajomym do tego, ze zmienna post wysylana jest prawidlowo, jednak, cos ją czyści po drodze. piszac w sajcie wynikowym:
pokazuje mi sie pusta tablica Array ( ) Moze cos w praserze jest spieprzone? kod prasera:
Moze teraz ktos mi pomoze? -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:08 |