![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki plik php:
oczywiscie wczesniej jest plik z formularzem ktory wypełnia uzytkowinik a powyzszy code to wynik i teraz co mi zwraca przeglądarka: Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in C:\localhost\loan.php on line 11 Poprawiłem te kwiatki cenzurowane bo ty nie poprawiŁeś - nospor |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
i się nie wyrażaj bo dostaniesz ostrzeżenie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde.. przepraszam wszystkich... poprostu jak robilem to wdomu i mi ktorys raz zrzedu nie wychodzilo to zaczalem takie pierdoly pisac.. bardzo sorry
![]() zapomnialem tego wymazac i wkleilem jak bylo... ale powiedzcie co tam zrobic zeby to dzialalo:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no przecież ci podalem poprawiony kod. A to linia którą poprawilem:
Poczytaj se o lączeniu stringów i zmiennych tekstowych -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
spoko nospor nie denerwuj sie....
poprawilem to co napisales i jest git ![]() Formularz kredytowy banku Namllu Credit Bank Notice: Undefined variable: salary in C:\localhost\loan.php on line 8 Notice: Undefined variable: age in C:\localhost\loan.php on line 9 Notice: Undefined variable: age in C:\localhost\loan.php on line 9 żadana kwota kredytu: 10000 Notice: Undefined variable: loan in C:\localhost\loan.php on line 12 tak, sie nie wyrazaj Notice: Undefined variable: loan in C:\localhost\loan.php on line 13 i wogole nie dziala ta druga opcja |
|
|
![]()
|
|
bo musisz dobierać siępoprzez $_POST, czyli $_POST['loan'], $_POST['salary'] $_POST['age']
i się wcale nie denerwuje. Aczkolwiek miło by było jakbyście czytali odpowiedzi które udzielamy i nie pytali się o to co jest zrobione -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie jeszcze poziom zgłaszania błędów:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@crashu no co ty? Dzięki tym warningom wiadomo gdzie jest błąd, a ty mu każesz wyłączać
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzieki crashu po tej linijce wszystko działa, namiast pozmienialem na te _POST i tereaz działają obie instrukcje warunkowe... dzieki chlopaki
![]() a może mi ktoś powiedzieć jak wylączyć te post, no bo przyznam ze dla mnie jest uciążliwe caly czas pisać te _POST[' '] zwłąszcza ze pracuje z książką gdzie jest poprostu $zmienna... a chcialbym sie szybko nauczyc tego jezyka bo musze napisac strone przez wakacje... jak manipulowac tym? tzn. gdzie to sie wlącza i wylacza? ktoś mi już pisał żebym łapal nawyk pisania tej dluższej wersji ze wzgledu na bezpieczeństwo - okey ale narazie chce pojął sam język a potem bede pamietal zeby uzywać request_globals.. |
|
|
![]()
|
|
Cytat dzieki crashu po tej linijce wszystko działa, tylko że ta linijka powoduje że nie będziesz dostawał komunikatów NOTICE, przeco nie będziesz wiedział o możliwych błędach które popeŁniasz, tak jak te z nieistniejącą zmienną. Więc się zastanów czy na pewno chcesz ją dalej mieć.ustaw se w php.ini register_globals=on Aczkolwiek bezpieczniej jest używać $_POST -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:37 |