![]() |
![]() |
-Molfer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zaczynam dopiero uczyć się php i pisze mały skrypt tak dla wprawy. Niestety mam mały problem:
funkcje.php
Jego zadaniem jest wyświetlić pozycje z bazy danych razem z checkboxami, potem po zaznaczeniu odpowiednich pozycji ma je usuwać. No i niestety ich nie usuwa, nie wiem co robie żle bo nie wyświetla mi sie zaden komunikat ![]() |
|
|
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
URZYTKOWNIK popraw na UZYTKOWIK
![]() |
|
|
-Molfer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poprawiłem ale dalej nie działa. Pozatym rowniez wtedy skrypt pobierał wykonawcow z bazy ( nie wiem dlaczego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale co teraz nie dziala? jakies errory?
poza tym robisz $zapytanie2 zależne od zmiennej k, ale najpierw robisz zapytanie a dopiero potem zmieniasz to zmienną. Ten numer nie przejdzie. $zapytanie 2 musisz generować w tej samej pętli co $k -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Molfer- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-Molfer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeszcze jedno pytanie. Gdy w bazie danych w nazwie wystepuje znak . (kropka) lub (odstęp) to w tym miejscu:
Zamiast tych znaków jest znak _ (podkreślenia) przez co nie moge ich usunąć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Znaczy się co? Wkładasz do tabeli w pole nazwa wartość 'ala ma.kota' a w tabelce jest 'ala_ma_kota'? A jakiego typu jest to pole? A może ty przxed włożeniem jakoś to konwertujesz? Bo jeśli pole jest typu tekstowego to bazka sama z siebie nie powinna nic konwertować
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest tak:
W bazie jest wszystko dobrze, każdy znak jest taki jak chce. Tak gdzie sa chceckboxy tez jest wszystko dobrze. Ale w podanym fragmencie następuje zmiana tych znaków. # np. tak wyglada jak chce usunac 'sdf sdfg' [checkbox]sdf sdfg [USUN] Pozycje usunięte: sdf_sdfg No i niestety nie usuwa się bo takiej 'sdf_sdfg' pozycji w bazie nie ma |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:17 |