![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam formularz wyszukiwania, pokazuje mi jakies tam wyniki ktore znalazl w bazie, url wyglada tak:
teraz klikam na linka zmiany jezyka, skrypt wygenerowal taki link:
na poczatku strony mam skrypt ktory zapisuje jezyk do sesji i przekierowuje na
ale niestety znika mi to co znalazl w bazie, bo mam wyszukiwanie z $_POST a jak headerem przekierowuje to $_POST sie traci kombinowalem z zapisem do sesji, ale sie pogubilem czy ktos moglby mi pomoc jak to rozwiazac sensownie zebym mogl w kazdej chwili zmienic jezyk po tym jak mi wyswietli wyniki z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tu sie dostaje wedke a nie rybe.
Poczytaj sobie na spokojnie o sesji. W php to jest naprawde BARDZO proste. Potem napisz sobie ten kod od nowa przy uzyciu sesji. Nie rob zadnych przekierowan przez header(). Po prostu zaluz sesjie i wpisuj do globalnej tabicy $_SESSION wszystko co chcesz zachowac (jezyk, wyniki z wyszukiwan itd.). Na pewno dasz rade. -------------------- .:SMENTEK:.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przekazuj zapytanie do wyszukiearki GETem
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wykoniu zapytania, a przed header():
I przy wyszukiwaniu odwołuj się do $_SESSION[ 'szukane' ]... No i oczywiście session_start()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na początku skryptu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:49 |