![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie jestem jakims programista, dopiero sie ucze i wziolem sie za robote ktorej nie wiem jak zrobic, mam taki skrypt (poprawiony przez ludzi z forum)
No i mam taki problem, bo wszystko dziala tylko ze po wcisnieciu guzika dane zostaja wyslane do bazy, ale stronka wraca do pustego formularza. I tu mam problem, jak napisac ten skrypt, zeby po wcisnieciu guzika pojawil sie tekst z podziekowaniami za zapisanie sie i zeby wyswietlil na srodku strony "id" i "haslo" uzyte przy rejstracji. Z gory dziekuje i czekam na wasze propozycje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
poza tym powienieneś był kontynuować poprzedni topic a nie zakładać nowy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki bardzo, tylko ze on ma wyswietlic "id" i "haslo" a nie Haslo i email.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
o rajciu. $email to był przykład jak wstawić tekst. Możesz se dac ala ma kota.
co do id: http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-insert-id.php http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30312&hl=ostatnie+id ino na grzyba wyświetlać to id? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra mniejsza o te id, bo chcialem zeby loginem bylo id ale trudno, zbyt skomplikowane, mam taka funkcje
No i teraz problem, bo wszystko dziala jak nalezy tylko ze co bedzie jak ktos uzyje tego samego loginu, i tu prosze o pomoc jak zrobic zeby sprawdzil czy istnieje juz podany login a jesli tak to zeby kazal napisac inny login. |
|
|
![]()
|
|
No to sprawdzasz czy istnieje taki login poprzez select.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzieki bardzo, wszystko dziala, ale mam pytanko bo juz mam sprawny system zapisywania sie i chcialbym miec teraz system logowania sie. Wiem ze trzeba formularz zrobic no i..... dalej nie wiem jaki skrypt tam wrzucic czy ktos moze pomoc, bo chodzi o to zeby po zalogowaniu sie wyswietlily sie dane z bazy czyli imie, nazwisko. Z gory dziekuje.
|
|
|
![]()
|
|
Temat logowania był bardzo wiele razy poruszany na forum. Nie ma sesnu poraz kolejny się rozpisywać. POszukaj pod hasłem login (logowanie).
Dodatkowo przy logowaniu korzysta się z sesji. Też było multum razy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem ze ten temat byl milion razy poruszany, ale ja chce go poruszyc po raz kolejny bo nie znalazlem tematu ktory pasuje do mojej koncepcji. I dlatego po raz kolejny prosze o pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:58 |