![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam ogromnego problema, bardzoporszęo pomoc!!! Na moim serverku wirtualnym są 3 domeny, przez które mogę wejśc na niego. Musze napisać skrypt który wykryje przy użyciu jakiej domeny weszło się na server i przekieruje w zależności od użytego adresu (wybranej domeny) na odpowiednia podstronę! Prubowałem już robić to na kilka sposobów ale cóz, jestem cienki i nei poyrafię! Problem dla mnie bardoz wazny pliz o pomoc!!!! dajmy na to moj server nazywa się www.server.pl i mam przypisane dwie domeny domena.pl i domena.com.pl chcę aby po wpisaniu w przeglaarce www.domena.pl nastapiło przekierwoanie na www.server.pl/servis1 a po www.domena.com.pl na www.server.pl/servis2 CZy to jest w oglole do zrobienia?! Bardzo poszę o POMOC! z góry Dzięki! nerka :arrow: __ Temat postu zmoderowany (scanner) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zmienna $REQUEST_URI? Wyszukaj nazwę domeny czy jakoś tak. Nie wiem, może się myle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzyj tej funkcji $HTTP_HOST.
np. [php:1:7234221b6f]<?php $url=$HTTP_HOST; if($url=="domena.pl") include("serwis1.php"); if($url=="domena.com.pl") include("serwis2.php"); ?>[/php:1:7234221b6f] Moze wygląda to lamersko ale powinno zadziałać ![]() Natomiast to: [php:1:7234221b6f]<?php $url = sprintf("%s%s%s","http://",$HTTP_HOST,$REQUEST_URI); echo "$url"; ?>[/php:1:7234221b6f] wykrywa cały adres, począwszy od http:// skonczywszy na parametrach podawanych w adresie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JESZCZE rAZ wielkie dzięki!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dajmy na to moj server nazywa się www.server.pl i mam przypisane dwie domeny domena.pl i domena.com.pl
chcę aby po wpisaniu w przeglaarce www.domena.pl nastapiło przekierwoanie na www.server.pl/servis1 a po www.domena.com.pl na www.server.pl/servis2 CZy to jest w oglole do zrobienia?! Bardzo poszę o POMOC! ja bym postawil dwa dodatkowe virtualhosty apachowe w zaleznosci od nazwy vhosta (domena.pl lub domena.com.pl) przenosilbym do odpowiedniego katalogu z DocumentRoot jesli to Twoj serwer to spokojnie mozesz przekonfigurowac apache'a w ten sposob -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:04 |