![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra to sprubuje to inaczej sprecyzować:
PROBLEM NR 1 : zainstalowalem apache 1.3.33-win32, no ale jest nowsza wersja wiec odinstalowalem go i zainstalowalem apache 2.0.54-win32 (i wtedy jest wszystko jak w artykule o instalacji apache na php.pl), no ale serwera nie da sie wtedy wlaczyć: gdy daje start wyskakuje The Requested operation has failed natomiast w APACHE MONITOR na samym dole malym druczkiem pisze Apache/1.3.33(Win32), tak wiec nie rozumiem dlaczego tak pisze skoro tę wersję usunąłem, przypuszczam że w jak konfigurowalem tamten serwer to cos moglo zostac gdzies w ustawieniach no ale nie wiem gdzie i czy wogole to dobra droga... ![]() PROBLEM NR 2: no ale dobra jakby co to dziala po ponownej instalacji ta starsza wersja apache 1.3.33. i problem problem jest nastepny: Ucze sie dopiero php i robię to z książką zacząłem i dawno i narazie jest na formularzach i mam nastepujący kod: Kod <html> <head> </head> <body> <form method=get action="text.php"> Podaj twojego ulubionego autora: <input name="autor" type="text" size="20"> <br> <br> <input type=submit> </form> </body> </html> natomiast plik text.php wyglada tak:
teraz uruchamiam strone text.html: Podaj twojego ulubionego autora: i go podaje natomiast serwer zwraca mi pusty [bez mojej odpowiedzi] plik, tzn.: Twoim ulubionym autorem jest: i tu nie ma mojej odpowiedzi... teraz znów przypuszczam że chodzi o apache ponieważ gdy umieszczam te pliki na prawdziwy serwer [5gigs.com] ten skrypt dziala i wszystko jest cacy, dodam jeszcze ze konfigurowalem wszystko w oparciu o artykul o instalacji apache, i php na php.pl. pomóżcie mi bo chcialem się podszkolić na wakacjach a anarazie męcze się z właściwą instalacja php... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad1.:
A próbowałeś uruchomić Apache'a przez plik bin/Apache.exe? Ad2.: Zamiast w text.php:
Daj:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad.1 próbowałem i dalej nic
ad.2 nawet jak dalem tak jak napisales crash nic nie dziala cos musi byc w ustawieniach po paćkane ale nie wiem co ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 02:50 |