![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po przeczytaniu paru postow, zassalem edit plus'a. Problem w tym ze nie mogedojsc jak zrobic zeby mi domyslnie kodowal w iso-8859-2.
Wiem ze troche glupie pytanie, ale.... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
problem w tym, że choć w Edit+ 2.11 teoretycznie można ustawić zapis plików w iso-8859-2 (zapisz jako -> ... - npisał mi o tym gość od nich
![]() ![]() Mimo wszystko uważam że to najprzyjażniejszy dla programisty php edytor. A polskie znaki? Da się dorobić ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2003 Skąd: Myslowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie EditPlus jest w tej chwili jednym z najlepszych edytorow.
A jesli chodzi o polskie znaki to przydatny jest Notatnik+. -------------------- Kamila Romanowska
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mimo wszystko uważam że to najprzyjażniejszy dla programisty php edytor. A polskie znaki? Da się dorobić
![]() Potwierdzam! ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sciagnalem, i rzeczywiscie nie ma sie do czego przyczepic, fajna opcja z ftp'em, te przyciski ulatwiajace wstawianie HTML. Jestem na TAK, ale nie za 30$.
Nie chce wywolywac wojny, ale sprawdzcie sobie vima. Skrotami klawiaturowymi (mowie wersji na konsole) mozna to wszystko zalatwic, wysylanie na ftp mozna zalatwic make'm, a jest nawet Auto-Indent kodu HTML. I to za darmo. -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po przeczytaniu paru postow, zassalem edit plus'a. a bawiles sie wasc kiedys scintilla albo SciTe?....
pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat .... Ja mam zainstalowany pakiet iso_nt iw EditPlusie przełączam sobie na klawiaturę ISO.
Poszukalem odpalilem(wersje dla win 9x) i faktycznie działa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja uzwam http://www.optimus-bis.com.pl/keyplus/
i zadnych problemow z czcionkami nigdy nie mialem (win98 i winxp) do tego czcionka (iso) PolskieStrony v.2 ps. szkoda, ze juz tak dlugo nie ma nowszej wersji editplusa ![]() -------------------- /maggot/
|
|
|
![]()
|
|
dzieki maggot, działa świetnie
![]() To co miałem poprzednio to był jakiś sterownk klawiatury . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ludzie... I jakoś w końcu nikt nie powiedział, jak w tym programie włączyć kodowanie na ISO 8859-2
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam z tym edytorem i polskimi literkami nigdy nie mialem.
Polecam sciagniecie "pakietu" iso_nt (WinNT/2k/XP...) lub iso_9x (WinME/98/95...) z http://www.windows.online.pl/klawiat.htm Potem trzeba to jeszcze skonfigurowac zgodnie z opisem, ktory jest dolaczony do archiwum i juz mozna sie cieszyc mozliwoscia pisania w iso w dowolnym edytorze (EditPlus tez sie do takich zalicza ;]). Od strony edytora wypadaloby jeszcze ustawic czcionke z literami w ISO, coby bylo widac polskie literki i w zasadzie to chyba wszystko. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem sobie KeyPlus i wszystko jest fajnie... Ale nie mogę znaleźć czcionki Courier New, która wyświetlałaby polskie znaki w edytorku...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja używam PSPad. Szybki, darmowy i ma chyba wszystko, czego trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ściągnąłem sobie KeyPlus i wszystko jest fajnie... Ale nie mogę znaleźć czcionki Courier New, która wyświetlałaby polskie znaki w edytorku...
Zobacz tego linka co podałem wyżej. Jest tam czionka FixedSys z literami w ISO. Moze to nie Courier, ale tez ma stala szerokosc znaków. Cytat ja używam PSPad. Szybki, darmowy i ma chyba wszystko, czego trzeba.
No no... pierwsze wrazenie pozytywne, juz sciagnalem na testy. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:32 |