![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ponieważ pliki video dla mojej stroyn trzymam na innym serwerze. Chciałbym żeby użytkownikowi po wjeściu na stronę z klipami wyświetlone zostały tylko te pliki które istineją na tym drugim serwerze . Chodzi mi o sprawdzenie czy istniej plik na zdalnym serwerze. Jesli istnieje to zęby wyświetlił sie lnik do niego umożliwiajacy bezposrednie pobranie oraz dane na temat wilekosci pliku i rodzielczosci. Czy ma ktos jakis pomysł
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual No i tworzysz warunki, jeśli istnieje to generujesz sobie link, i podajesz ew. dodatkowe informacje, jeśli nie to [inna akcja].. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego comi wiaodmo to ani fileexist nei działa dla zdalnyc h plików ani filesize. Wieć niestety ale z niczego tu nie skorzystam...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od PHP5 te funkcje działają ze zdalnymi zasobami (manual). A jeśli Ci to nie pasuje możesz np. CURLem wysłać zapytanie GET i poszukać w odpowiedzi nagłówka Content-length...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:53 |