![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam pytanie jak napisac prosty formularz zeby wyswietlal pozniej wyniki z kiliku tabel
mam kilka tabel i chcialbym napisac zapytanie np zeby znalazl mi nazwisko i pozniej wyswietlil wszystki dane z wszystkich tabel, pomocyyyyy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz dane z inputa i pozniej wykonujesz zapytania do bazy
![]() -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Teraz w szukaj.php Robisz tak - lacznie z bazsa i
Cos takiego ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki kod, i wyskakuje mi blad w lini 15,
szukam autora dajmy o jakims nazwisku, i chcialbym jak go oczywiscie znajdzie wyswietlil wszystko na jego temat, jak to zrobic, tez , prosze bardzo o pomoc, ucze sie tego dopiero i bardzo by mi to pomoglo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jeśli wyskakuje ci błąd, to podawaj go zawsze. To ułatwia szukanie.
Napewno powinieneś mieć tak: dopisalem ci select bo sam warunek nie jest zapytaniem. Pozatym brakuje ci pobrania danych o które zapytałeś (chociażby mysql_fetch_array - w manualu se poczytaj jak wykorzystać) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mam juz cos takiego i nie wyskakuje blad, teraz chcialbym zeby mi pobieral dane ale z kilku tabel, jak to zrobic.
w jednej tabeli szukam nazwiska i chce by wyniki byly z kilku tabel polaczonych ze saba przez id, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dalej masz źle zapytanie . poczytaj se o łączeniu ciągów.
Dalej nie masz pobrania rekordów (mysql_fetch_array) Do kilku tabel (przyklad)
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje mi taki blad jak zapytanie napisalem tak jak mi radziles
Parse error: parse error, unexpected '<' in C:\FoxServ\www\SpisPrac\szukac.php on line 18
kod jest teraz taki , chce narazie aby wyszukiwal tylko z jednej tabeli pozniej bede kombinowal dalej |
|
|
![]()
|
|
w php wstawaisz znacznik php to ci się wykrzacza. pozatym najpierw robi się mysql_query a dopiero potem mysql_fetch_array. Mowilem zajrzyj do manuala.I nie pisz ze zrobiles jak radzilem bo żeś wszystko poprzekręcał.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
teraz mam tak, i blad mam taki Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\FoxServ\www\SpisPrac\szukac.php on line 19 |
|
|
![]()
|
|
sluchaj. zaraz zamknę temat. nie analizujesz kodu któy ci podaję. spojrz na mój ostatni post i się zastanów nad nim. Jak nie to zamykam. Ciągle masz te same błędy (wiekszosść)
|
|
![]()
|
|
juz ostatnii post,
te znaczniki php mam juz uporzadkowane, i twoje zapytanie ale wyswietla mi ze zapytanie jest bledne a w ktorym miejscu pozniej mam wstawic zeby szukal mi w wielu tabelach i wyswietlal wyniki z wileu tabel, przepraszam i z gory dzieki. |
|
|
![]()
|
|
na koncu skryptu ciagle masz niepotrzebnie :
$result = mysql_query($sql, $db); wywal ![]() Co do wielu tabel to robisz identycznie tylko zapytanie dajesz inne. Wzorzec:
aha i ciągle zaopminasz o gwiazdce którą ci ciągle podaję. Nie olewaj osób które starają ci się pomóc. Jeszcze raz i zarobisz ostrzeżenie.
|
|
![]()
|
|
sorry nie olewam poprostu jej normalnie nie widzialem, wielkie dzieki za pomoc, i sorki za zawracanie glowy. ppozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 22:10 |