![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt:
chce, aby wyświetlał tylko pliki z rozszeżeniem *.zip. Jak to zrobić ![]() ![]() Ten post edytował Lars 5.07.2005, 18:36:51 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A poszukać na forum to nie łaska?!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja tak troche na boku napisze, przy okazji kodu
![]() jak czytalem strpos szuka w danym ciagu wyrazu, litery przez nas podanej - nie wiedzac o tej funkcji zawsze uzywalem np. $ex = explode('.', $text); if ( in_array('test', $ex) [..] czy jest jakas roznica w dzialaniu ( chodzi mi glownie o szybkosc i bezpieczenstwo ) miedzy tymi dwoma sposobami ? Oczywiscie oprocz dlugosci kodu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie najszybciej to tam wstawić wyrażenie regularne:
Bo w tym moim poprzednim rozwiązaniu warunek zareaguje też na np. plik: coś.zipek.gif... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast rozbijać i sprawdzać tablicę, przeszukujesz w pętli za każdym razem dany ciąg. Moim zdaniem szybsze jest to co robisz raz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2006 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem jest następujący. Czy jest możliwośćżeby przekształcić ten kod:
w taki sposób, aby wyświetlał mi tylko nazwy plików (bez rozszereń). Moim zadaniem jest stworzenie menu dla stronki. Ma ono się tworzyć automatycznie pobierając tylko nazwy plików. Ma to wyglądać mniek więcej w ten sposób:
EDIT[/U] Juz sobie poradzilem ale moze ktos zna lepsze ale ciągle jestem otwarty na wszelkie rozwiązania. Ten post edytował radas 18.01.2006, 12:37:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już dostałeś, odpowiedź, ale widzę, że ją przeoczyłeś, więc dodam trochę od siebie:
Ten post edytował bendi 18.01.2006, 11:28:44 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:52 |