![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak z poziomu php zaprogramować dodawanie nowego konta e-mail jak to ma miejsce np. w cPanelu ?
-------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Via IMAP się nie da.
Założyć skrzynkę pewnie się da - trzeba zapewne użyć system" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wykonać jakieś polecenia z linii komend serwera poczty - ale dalej to już moja wiedza nie sięga ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym założyć podobny temat, ale wolę dopisać do tego. Robię portal i chcę w nim w przyszłości udostępnić możliwość zakładania kont e-mail. Może ktoś wie jakie polecenie należy wykonać tak jak to pisał kolega powyżej mojego posta, by założyć nowe konto? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie polecenie zależy od serwera obsługującego pocztę, po googlujcie trochę za oskrpytowaniem do serwerów jakie zainstalowaliście, a przy odrobinie szczęście znajdziecie. Jeśli nie to czytajcie manuale od swoich serwerów i piszcie sami ;P
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wypadku wygodnie byłoby gdynyście mieli dedyka i swój serwer pocztowy oparli o sql-a - wtedy tylko odpowiedni wpis i gotowe
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:00 |