![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie, odnosnie dotyczy sie bazy danych dajmy na to ze mam nazwe bazy danych gra, i mam dwie tabele uzytkowik i surowce. W tabeli uzytkownik mam takie pola: id int(20) UNSIGNED Nie auto_increment nazwakonta varchar(20) latin1_swedish_ci Nie login varchar(20) latin1_swedish_ci Nie haslo varchar(20) latin1_swedish_ci Nie email varchar(20) latin1_swedish_ci Nie gg varchar(20) latin1_swedish_ci Nie I mam teraz tabele surowce i wniej np. jest pole drewno i kamienie I teraz mam pytanie co dodac do tej tabeli aby zarejestruje sie np. uztkownik ktos1 i dostanie surowce drewno i kamienie po 1000 zarejestruje sie np. uzytkownik ktos2 i dostanie surowce drewno i kamienie po 1000 (surowce dostana jak wpisze dana wartosc dla danego pola dajmy te 1000) I potem gracz ktos1 kupi 200 surowcow i doda sie do bazy i ktos1 bedzie mial 1200 drewna, a gracz ktos2 dalej te 1000 czy wystarczy w tej tabeli surowce dodac na poczatku te pole? id int(20) UNSIGNED Nie auto_increment i potem np. drewno ............ itd. kamienie ......itd. I potem zrobic aby wyswietlily sie surowce w danym koncie, aby ktos1 wyswietlilo mu sie 1200 a ktos2 wyswietlilo sie 1000 Moze troche pomieszal, ale moze ktos mi pomoze jak to zrobic Bo chodzi dokladnie aby jak beda 2 osoby w grze, czy poprzez pole (ID czyli ktos1 zarejestruje sie jako pierwszy a ktos2 jako drugi) bedzie pobieralo wartosci z tej bazy danych i dodawalo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:25 |