![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam pytanie, jakie znacie sposoby na to by opróżnić tablicę zmiennych $_POST. Dajmy na to, że mam na stronie ksiege gości, po dodaniu wpisu (i przesłaniu danych $_POST) ładuje sie na nowo strona z dostępnymi wpisami, jednak zanim zostaje ona generowana jest dodawany nowy wpis do bazy. Chodzi mi o to że jeżeli ktoś po dodaniu wpisu odświeży strone, to doda taki sam kolejny wpis, ponieważ istnieją dane $_POST. Nie wiem czy wystarczająco jasno przedstawiłem problem, ale mam tak do czynienia m.in. na mojej ostatniej stronie looknij
Z góry dzięki z propozycje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepszy to bodaj zrobienie po zapisaniu danych do bazy zrobienie przkierowania (header('location: adres')
![]() -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodawaj tylko jak spelnione sa warunki; tzn jak wszystkie pola sa poprawinie wypelnione (nie sa puste itp) takze sprawdzaj czy tasama tresc nie zostalo dodana jako ostatnia.
-------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx, to z tym sprawdzaniem czy taki sam wpis istnieje jest fajne, że też sam na to nie wpadłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem kiedyś ten problem. Header okazał się byc wygodniejszy, bo user nie jest raczony przez przeglądarke komunikatami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej nie, poniwaz przekierowanie odbywa sie juz w momencie wykonywania skryptu, a w przykladzie przez ciebie podanym nieco pozniej, bo juz po wyslaniu strony.
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
no to lajtowo, a czy mógłbyś jakiś konkretny przykład z tym headerem pokazać?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(gam3r @ 2005-07-03 12:46:49) no to lajtowo, a czy mógłbyś jakiś konkretny przykład z tym headerem pokazać? ![]() header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - wszystko ladnie wytlumaczone o headerze, co do location to przyklad 3-ci i 4-ty -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
dzieki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy ten header możę też posłużyć do "maskowania" loginu i hasła podczas logowania ? Wiecie...jak po wysłaniu formulaża logowania w adresie widać zmienne odp. za login i hasło to kiedy w skrypcie już logującym damy header który przeniesie nas na jakąs tam strone, to w historii przeglądarki znajdzie się strona o np. takim adresie : http://strona.pl/user.php?op=login&login=login&pass=password ?
Jestem poprostu na 100% pewien, żę to było porzuszane WIELE razy ale coś niemoge się nato natknąć ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy formularz z haslem przesylamy metodą GET zamiast POST?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm
Jeśli to domnie to spróbowałem i tak i tak...zawsze widać zmienne ;/ ===edit=== Sory, jednak działą ;p Ten post edytował Bajki 21.07.2005, 13:40:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:40 |