![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc mam taki skrypcik który przekierowywał użytkownika i przy tym zapisywał do pliku redirdata.php informacje o nim. Usunełem część odpowiadającą za przekierowywanie (bo mi to nie jest potrzebne) i zostało mi coś takiego:
<?php $DATA_FILE = "redirdata.php"; if (strlen($QUERY_STRING) > 2) { if (file_exists($DATA_FILE)) { $fp = fopen("$DATA_FILE"); flock($fp, 1); $count = $QUERY_STRING; $ip = $REMOTE_ADDR; $from = " from "; $today = gmdate("F j, Y, g:i:s a"); $space = " -- "; $time = mktime(); $newline = "<br>"; fseek($fp,0); fputs($fp, $today); fputs($fp, $space); fputs($fp, $count); fputs($fp, $space); fputs($fp, $from); fputs($fp, $ip); fputs($fp, $newline); flock($fp, 3); fclose($fp); } else { echo "Can't find file, check '\$file' <BR>"; } } ?> gdy wchodzę na plik php w którym to jest zapisane przeglądarka nie wywala żadnych błędów ale też nie zapisuje do pliki redirdata.php informacji:( ustawiłem chmod 777 dla jednego i drugiego pliku i też nic:( odrazu mówię że z php mam do czynienia od wczoraj i nie za bardzo się w tym łapie więc proszę nie bić za niewiedzie i proszę o wytłumaczenie w sposób łopatologiczny ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę zedytować post i umieścić kod php w odpowiednich znacznikach!
Tak poza tym, to otwierasz plik ale nie ustawiłeś w jakim trybie... fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - poczytaj o tej funkcji! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, z racji tego, że ujawniłeś swoją niewiedzę i jak piszesz uczysz się php od wczoraj (mogłeś zacząć od "Hello World"
![]() Na wstępie powiem : Zrób tak , jak napisał mój przedmówca ! . Teraz skrypt łopatologicznie mam nadzieję...
cya . Następnym razem prawdopodobnie oleję tym podobne posty (zadawanie pytań na forum to jest ostateczność !) . -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki pomogło:P sorry za moje lamerstwo:P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:25 |