![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, o to kodzik program gdzie dodaje fotki i chce zapisać je do rekodu tak:
Niestety nie zapisuje mi ich może mi ktoś powiedzieć dlaczego? a tak wygląda teabla :
PLSSS Help Foto na serewe wrzuca bez problemu -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
owinno byc chyba tak:
miales : mysql_select_db(jpegi) a powinno byc mysql_select_db('jpegi'). tekst daje sie w ciapkach dorobilem ci wyswietlanie bledów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt no powinno być w ciapkach to wszystko dlatego że termin mnie goni a ja jeszcze nic nie mam thx zraza sprawdzę czy działa
tylko problem jest taki że w nierID wpisuje mi cały czas wartość 0 Ten post edytował kanji 1.07.2005, 09:51:25 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale to juz nie moja wina tylko twoja
![]() do nierID przypisujesz $id, które pobierasz : $id=$_GET['id']; najwyrazniej taką dostajesz wartość -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie wartość dostaję taką jaką chce
![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
to moze mu swirowac przy zapisie do bazy. to pole to int a ty zapiujesz jak string
a i o przecinku chyba zapomniales daj tak: $zapytanie = "INSERT INTO jpegi SET url='$aNewName', nierID=$id"; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
heh to już wiem z tym przecinkiem dzieki tej mysql_error()
![]() hmm to zmienie na blob i zobaczymy może zadziała działa tylko z int ale wpisuje dalej wartość 0! kurcze jak to zrobić :/ Ten post edytował kanji 1.07.2005, 10:54:19 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
wymiekam:
daj takie zapytanie zamiast starego: dalem echo $zapytanie zebys spojrzal czy napewno w zapytaniu masz liczbe -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mam liczbę po po wywołaniu $_GET['id'] dla pewności sprawdzam wartość: echo" $id" i zwraca liczbę
-------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
ty mnie nie filozfuj tylko zrób jak prosilem
![]() dziala to znowe zapytanko? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie dalej to samo a to jest zwracane:
INSERT INTO jpegi values (null,'c:/usr/krasnal/www/nier/foty/Niebieskie góry.jpg','')rekord dodany -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
no i jak widać na wydruku nie masz id w miejscu id. jeszczze jakies pytania ?
![]() i czemu masz ciapki w miejscu id. wyraznie ci napialem bez ciapków. pokaż jeszcze raz caly nowy kod. caluski tylko. Widac gdzies te $id zerujesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jest bez ciapków:
INSERT INTO jpegi values (null,'c:/usr/krasnal/www/nier/foty/Zima.jpg',)Something is wrong in your syntax obok ')' w linii 1 a to kod całego skryptu
Ten post edytował kanji 1.07.2005, 11:12:29 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
ja sie z toba nie dogadam. ja mowie pokaz caly nowy kod to pokaz.
jak dasz bez ciapków ci wywala blad bo $id nie ma. to proste. Gdzies ci zjada to $id. pobieranie $id i ten skrypt są w tym samym pliku. nc nie jest funkcjją. POKAZ DOKLADNIE CALY KOD, BEZ WYCINANIAAAAAAAAAAAA. pleaseeeeeeeeee -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jest post tylko odrazu mówie że u sibie zmieniłem te twoje $id w instert na $a i zwraca to:
INSERT INTO jpegi values (null,'c:/usr/krasnal/www/nier/foty/Niebieskie góry.jpg',)Something is wrong in your syntax obok ')' w linii 1 Ten post edytował kanji 1.07.2005, 11:20:36 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
ty mnie rozbrajasz .
robisz $a=$_GET['id']; a wstawisza do zapytania $id kurder, nie dziw się że ci nie dziala. w poczatkowym poscie miales $id=$_GET['id']; a teraz masz $a=$_GET['id']; stary, ty patrz co piszesz i forum nie zasmiecaj takimi pomylkami edit : to jak zmieniasz na $a to i do zapyania wwalaja $a a nie $id. mysl Ten post edytował nospor 1.07.2005, 11:22:59 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ej człowieku przecierz to zmieniłem tylko źle wkeliłem przeczytaj post wyżej
![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
oj nie baw się ze mną.
wyraźnie widze twoj kod: $a=$_GET['id']; //pobierasz do $ $zapytanie = "INSERT INTO jpegi values (null,'$aNewName',$id)";//zapisujesz z $id chyba do jasnej ciasnej to jest źleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pzatym co to za formualrz wyzej. gosciu obrazki w zniego wybiera. a gdzie tam id masz. nie widze. po wyslaniu tego formualrza nie ma skad id brac. nawet jak wczesniej url bylo id to po wyslaniu forumalarza to id zniknie. musisz je wpisac do pola ukrytego w tym formularzu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ehh i dalej to samo zrobiłem to pole uryte i kod teraz wygląda tak:
-------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
no dobra. po malutku.
wchodzisz na stronke z parametrem id. tak? (odpowiedz na to) na tej stronce wyswietlaszz formularz do pobrania plików. tak ? (odpowiedz na to) i po wyslaniu formualrza zapisujesz te pliki z id wczesniej pobranym z url . tak? (odpowiedz na to) jesli bylo trzy razy tak, to twoj kod powinien wygladc tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:53 |