![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam nadzieję, że tutaj znajdę specjalistów, którzy pomoga mi zaprojektować dobra baze pod serwis. Siedze nad tym juz kilka dni i jakos nie moge dość do końca. Założenia: ------------ super pieknie zoptymalizowane pod tysiace userów dziennie schemat dzialania zbyt zamieszany aby to teraz po kolei tłumaczyć więc przyrównam to do systemu testów gdyz jest to bardzo podobne w schemacie. wiec user ma miec mozliwosc ulozenia testu wg. schematu: I. Nazwa + opis testu 1. do 20 pytan a) wraz (0) ![]() c) odpowiedziami (0) d) i punktami (0) 2. i nastepne pytanie a) itd. a drugi user ma za zadanie wypelnic taki test i otrzymac wynik. I mam problem jak to teraz rozplanowac po tabelach majac na uwadze szybkosc dzialania serwisu. do tego nie wiem ile user wypelni pytan (max 20) a czytalem ze robienie NULLowych pol w tabelach zarznie mi bazę. a znow rozrzucajac kazda jedna rzecz na osobna tabele robie niezle zamieszanie przy robieniu UDATE. Bede niezmiernie zobowiazany za każda pomoc. pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |