![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm wiem zepodobne pytanka juz byly ... ale jakos niemoge zadnej zodpowiedzi odniesc do swego problemiku...
no wiec tak mam takie zapytanie Kod SELECT COUNT(*) AS ile, kwota
FROM tbl_inc_cc WHERE rok='2003' AND miesiac='06' AND dzien='02' GROUP BY kwota i na wyjsciu dostaje np. cos takiego Kod ile | kwota
======== 2 | 119.00 1 | 49.00 i teraz jezeli wybiore inny dzien w ktorym nie bylo nic za 119.00 moge miec cos takeigo Kod ile | kwota
======== 3 | 49.00 no i to w miare oczywiste jest ale chcialbym aby na wyjsciu bylo cos a'la to Kod ile | kwota
======== 0 | 119.00 3 | 49.00 ot i cala zagadka gwoli wyjasnienia dodam ze ile jest iloscia wszystkich rekordow z tbl_inc_cc pogrupowanych przez kwota (ktora aktulanie moze przyjmowac wartosci 119.00 i 49.00) siedze kombinuje i nie wiem ... doczytlame sie ze pewnikiem cos z left(outer) join'em musze kombinowac ...ale mi nie wychodzi wiec prosilbym opomoc aha waze tez ze dostepne kwoty mam w drugiej tabeli wiecmozna znia topowaizac tbl_wartosc.kwota no cooz i tyle prosilbym o pomoc ... a of korz mysle o rozwiazaniu w pojedynczym zapytanku do bazki Pozdrawiam MagGrave |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i mam
![]() Kod SELECT COUNT( tbl_inc_cc.kwota ) AS ile, tbl_wartosc.kwota
FROM tbl_wartosc LEFT OUTER JOIN tbl_inc_cc ON tbl_wartosc.kwota = tbl_inc_cc.kwota AND rok = '2003' AND miesiac = '06' AND dzien = '02' GROUP BY tbl_wartosc.kwota |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:36 |