![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc!
Mam taki problem: Moja strona jest zbudowana na ramkach: gora,dol,lewa,prawa,srodek. O co mi chodzi?W czesci gora mam zrobiona "nawigacje". W jednym z menu tej nawigacji mam podstrone ktora zawiera linki. Te linki przy domyslnym uruchomieniu strony (bez logowania) sa po prostu nieaktywne. Na jednej z moich podstron mam logowanie. Po logowaniu chcialbym aby te linki zrobily sie aktywne aby uzytkownika mial do nich dostep. Jak zrobic cos takiego w php?czy trzeba przeladowac cala strone na nowa i podmienic niektore z plikow?jesli tak to jak zrobic takie przeladowanie?Do tej pory probowalem zrobic cos takiego: w pliku login.php po pomyslnym zalogowaniu mam: require(panel.php); dalej w pliku panel probowalem takich rzeczy: 1) <? header("location: ./index_.html"); ?> gdzie index_.html jest podmienionym plikiem glownego index (tam zmienilem sciezke do pliku ktory prowadzi mnie do podstrrony ktora ma zmienic swoja zawartosc) 2) <? require("../index_html"); ?> zadne z tych rozwiazan po prostu mi nie dziala. Bardzo prosze o wskazowki, Pozdrawiam, TOmek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a to nie php jest potrzene tylko java script, który przeładuje (lub załąduje inny) plik w określonej ramce.
A już co go wywoła - czy plik, który się załąduje po zalogowaniu, czy coś innego, to już Twoja sprawa. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to zrobic w JS?
Pozdrawiam, Tomek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A jak to zrobic w JS? Kod <script><!--
parent.menu.location.href='menu.php'; // --> </script> np tak ;) pozdrawiam .. czyzby hydepark? -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
mam dokladnie cos takiego:
plik login.php w ktorym po pomyslnym zlogowaniu mam: require("studentpanel.html"); a w studentpanel.html zrobilem tak jak napisales: <html><head> <script> parent.menu.location.href='./index_.html'; </script></head> </html> ale niestety nic nie dziala w index_.html mam odwolanie do pliku ktory wlasnie ma byc podmieniony; dziekuje za wszelka pmooc, TOmek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-> hydepark.
Miedzy innymi za niestosowanie się do regulaminu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a no tak calkiem o tym zapomnialem (jestem nowym uzytkownikiem); jeszcze raz:
mam dokladnie cos takiego: plik login.php w ktorym po pomyslnym zlogowaniu mam: kod: [php:1:1ae3b2057d]<?php require("studentpanel.html"); ?>[/php:1:1ae3b2057d] a w studentpanel.html zrobilem tak jak napisales: kod: Kod <html><head>
<script> parent.menu.location.href='./index_.html'; </script></head> </html> ale niestety nic nie dziala w index_.html mam odwolanie do pliku ktory wlasnie ma byc podmieniony; dziekuje za wszelka pmooc, ___ Prosze nauczyć się korzystać ze znacznikówe BBCode (scanner) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:43 |