![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Mam taki oto szablon, index.htm A tutaj plik index.php
Jeżeli chce podstawić za {$tresc} jakiś plik statyczny html to chodzi. Problem pojawia się wówczas jeżeli w miejscu {$tresc} chce podstawić szablon, który jest uzupełniany danymi z bazy danych (np. dane użytkowników wpisane do pól formularza odpowiednio, sformatowanych,itd.). To nie działa tak jak powinno, tzn. wyświetla się szablon, ale bez podstawionych zmiennych. Porszę o małe wskazówki. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opisowo (nie mam czasu /praca!/ przegladac twojego kodu):
Kod $smarty->assign( 'do_wlaczanego_do_glownego_zmienna1', 'wartosc1' ); $smarty->assign( 'do_wlaczanego_do_glownego_zmienna2', 'wartosc2' ); $wyjsciowyWlaczany = $smarty->fetch( 'szablon_wlaczany_nie_glowny.tpl' ); $smarty->assign( 'body_czy_jakos_tak', $wyjsciowyWlaczany ); $smarty->assign( 'inne_zmienne_glownego', 'asdf' ); $smarty->display( 'index.tpl' ); mam nadzieje ze moj kod opisowy jest zrozumialy ![]() Pozdrowienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może {include file=$plik} (tzn. nie pamiętam czy ten atrybut to akurat file, przecztaj w smartty-manualu)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:50 |