![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem sobie dodatek do Mozilli o nazwie Proctor umożliwiający ukrycie faktycznego IP i zastąpienie go wymyślonym. I faktycznie działa, z jednym wyjatkiem - gdy ktoś korzysta z poniższego skryptu:
[php:1:c074073f37]<?php function fetchip() { //get useful vars: $client_ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']; $x_forwarded_for = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; $remote_addr = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; // then the script itself if (!empty ($client_ip) ) { $ip_expl = explode('.',$client_ip); $referer = explode('.',$remote_addr); if($referer[0] != $ip_expl[0]) { $ip=array_reverse($ip_expl); $return=implode('.',$ip); } else { $return = $client_ip; }; } elseif (!empty($x_forwarded_for) ) { if(strstr($x_forwarded_for,',')) { $ip_expl = explode(',',$x_forwarded_for); $return = end($ip_expl); } else { $return = $x_forwarded_for; }; } else { $return = $remote_addr; }; unset ($client_ip,$x_forwarded_for,$remote_addr,$ip_expl,); return $return; }; $ip=fetchip(); ?>[/php:1:c074073f37] Forum phpBB nie wykrywa prawdziwego adresu tylko pokazuje moje 123.123.123.123 - a ten skrypt nie? Czemu? Mocno mnie to zaciekawiło ale nie mogę rozpracować zbytnio tego skryptu - pomożecie? Przebija sie przez proxy w3cache i proctora? W jaki sposób? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:39 |