![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczęłam pisac prosty skrypt newsów (dopiero się uczę) i chcę spróbować dodać do niego panel administracyjny w dodawaniem newsów (to sobie poradziłam) ale gorzej jest już z edycją wpisów
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że jest na MySQL-u oraz masz jakieś pole typu ID albo coś podobnego.
Klikasz na link Edytuj - w linku przekazujesz ID newsa który ma być edytowany. Pobierasz go z bazy - umieszczasz newsa w formularzu. Do formularza dodajesz pole ukryte z ID newsa który ma zostać zupdateowany, że tak brzydko powiem ![]() Mam nadzieję, że dość prosto się wyraziłem ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety całość jest na plikach zapomniałam dodać na początku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydała by się jakaś struktura tychże plików bądź ew. skrypt który je dodaje.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Przeszukałam forum i znalazłam coś co mogłabym wykorzystać w swoim sktypcie. Próbowałam dostosować to do moich danych ale coś robię żle. Nie zapisuje mi pliku a jak już zapisze to zamiast spodziewanych danych jest Array. Nie potrafię znależć błędu, może ktoś będzie wiedział co jest źle. przedstwawiam ten fragment kodu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=6758&hl= To jest to co znalazłam na forum ![]() Z góry dzięki za wskazówki co robię nie tak |
|
|
![]()
|
|
A teraz po mojemu - wydaje mi iż ta metoda jest łatwiejsza.
Pliki newsy.dat Kod NuLL$$null_pl@o2.pl$$30.06.2005$$Tytul testowy nr.3$$A to jest tresc jakas tam sobie|@|MissMoneyPenny$$missy@wp.pl$$28.06.2005$$Tytul testowy nr 2$$A to jest tresc jakas tam sobie tyleze troche inna|@|NuLL$$null_pl@o2.pl$$27.06.2005$$Tytul testowy nr 1$$A to jest tresc jakas tam sobie ale jeszcze troche inna|@| Ten plik trochę jest nieczytelny ale nie oto chodzi. Poszczególne wpisy są oddzielane dzięki takiemu dziwnemu separatorowi |@| - po aby było małe prawdopodobieśtwo powtórzenia. Kolejne pola wpisu są oddzielone dzięki $$. I do zabawy Odczyt newsów z pliku.
Dodanie newsa ![]()
Nie prawda, że proste :?: Teraz usuwanie - zakładam ze newsy maja numery tak jak sa w pliku zapisane
I teraz o co prosiłaś - czyli edycja - zakładam, żę edytujesz news o numerze dwa. Beda dwa przyklady: jak dostać się do newsa o numerze i jak nadpisać news numer dwa. Najpierw odczyt - dzieki niemu odtrzymasz zmienne ktore bedziesz mogla wstawic do formularza
No dobra trzeba zapisać :roll2: tak więc co następuje Zakładam, że przekazałaś sobie w polu ukrytym numer newsa do edycji
Tak wygląda cały system newsów od strony php - mam nadzieję, że zostanę doceniony ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie! Zaraz sobie to wszystko przeanalizuje. Nareszcie ktoś mi to że tak powiem łopatologicznie wytłumaczył
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem najprościej jak umiem
![]() ![]() AHa - pisane z palca więc mogą być literówki. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:09 |