![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt UPLOADU wszytko działa ok natomiast kiedy dany urzytkownik chce po rejestracji i zalogowaniu utworzyć sobie jakiś katalog wyświetlają mi się następujące błędy:
Kod Warning: copy(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2944 is not allowed to access /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test owned by uid 80 in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1230 Warning: copy(files/test/index.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1230 Warning: copy(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2944 is not allowed to access /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test owned by uid 80 in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1231 Warning: copy(files/test/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1231 Oczywiście katalog jest tworzony ale nie zostaje skopiowany plik .htacces oraz plik index.htm który jest odpowiedzialny "widoczność" danego katalogu z poziomu WWW Próbowałem już zmieniać uprawnienia nawet na 777 dla plików i nic z tego.. Może ktoś mi pomoże Login dla testów to: aaaaa Hasło dla testów to: aaaaa Na prawach administratora. --------------------- Proszę o pomoc i dziękuję z góry wszytkim Ten post edytował remiq26 28.06.2005, 10:23:04 -------------------- Apache/2.2.0 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.0 OpenSSL/0.9.8a mod_autoindex_color php/5.1.2Perl 5.8.6 Mysql 5.0.20 API
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyglada mi to na uprawnienia do folderu tam gdzie chcesz wrzucac te pliki... moze sie myle ale wydaje mi sie ze serwer php u Ciebie nie ma uprawnien do tego katalogu do zapisu a tylko do odczytu - mialem podobny problem u siebie
pozdrawiam -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje php pracuje w trybie safe_mode, ktory m.in. nie pozwala skryptom uzyskac dostepu do katalogow i plikow innych uzytkownikow:
/home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test Pewnie tworzyles skryptem ten katalog: "files/test" (dlatego ma UID apacha -- 80) A twoj user systemowy ma UID 2944. Usun skryptem ten katalog "files/test" i utworz go recznie, i nadaj mu prawa 777 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok rozumiem to jak mam tworzyć katalogi pomijajać safe mode nie mogę wyłączyć bo nie jestem administratorem serwera to serwer szkolny ?
Ten post edytował remiq26 28.06.2005, 10:40:15 -------------------- Apache/2.2.0 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.0 OpenSSL/0.9.8a mod_autoindex_color php/5.1.2Perl 5.8.6 Mysql 5.0.20 API
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdopodbniej się nie da - po to jest safe_mode i jest skonstruowane tak aby go nie oszukiwać
Pozatyn złe forum. Skrypty php -> php Przenoszę tam gdzie być powinno oraz zamykam. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |