![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość. Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazlem. Posiadam zainstalowany serwer apache 2.0.54 + php 5.0.4 (Wszystko stoi na WIN XP PRO SP2)
Moj problem dotyczy ladowania rozszerzen do php: Nie moge zadnego zaladowac, mam poprawnie podany extensions_dir i bez przerwy dostaje komunikat ze nie ma tam rozszerzen, a pliki w rzeczywistosci sa. Taki sam mam problem z wcześniejszymi wersjami php. Wszystko jest poprawnie skonfigurowane, ale jak np. probuje zaladowac rozszerzenie MySQL to mam taki błąd: ![]() Taki sam problem mam z kazdym rozszerzeniem. Probowalem juz chyba wszystkiego, przeinstalowywalem php, apache, ciagle ten sam, zmienialem lokalizacje itp. Bardzo prosze o pomoc ![]() Z góry dziękuje za wszelkie rady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruje przeczytac jednak opis instalacji php zwracajac uwage na notke o pliku php5ts.dll
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem opis bardzo dokładnie, plik php5ts.dll mam w folderze windowsa m.in jest znajdowany bezproblemowo, wszystko działa poprawnie, tylko php nie chce widziec rozszerzen mimo ze ma podana poprawna sciezke...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ma ta biblioteka do rozszerzenia MySQL? Przecież chodzi tu o to, żeby libmysql.dll była w folderze %WINDIR%\system32\
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam ta biblioteke w tym folderze, ale mi chodzi przede wszsytkim o rozszerzenia! Zadne nie chce sie zaladowac z powodu takiego bledu jak zalaczylem w 1 poscie. Mam lokalizacje ustawiona poprawnie, sprawdzalem to milion razy i ciagle to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ustawienie extension_dir? A wersja rozszerzenia zgodna z wersją php?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wszystko jest ustawione poprawnie, rozszerzenie z packu php wiec jest zgodne z wersja php. Nie wiem co to moze byc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli twierdzisz, ze obie te biblioteki masz w sciezce poszukiwan to musi dzialac.. wiec wydaje mi sie jednak, ze z jakis powodow php nie moze jednej z nich znalezc.
Sprobuj dodac do httpd.conf'a takie cos: Kod LoadFile /usr/php5/php5ts.dll oczywiscie podmieniajac sciezke na taka jak masz u siebie. Cytat(crashu @ 2005-06-28 10:33:57) A co ma ta biblioteka do rozszerzenia MySQL? Przecież chodzi tu o to, żeby libmysql.dll była w folderze %WINDIR%\system32\ Raczej sporo.. kazde rozszerzenie z niej korzysta. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
FiDO wielkie dzięki!!! Pomogło. Dzięki wszystkim zainteresowanym za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:01 |