![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%)
|
temat sondy, jest przechowywany w bazie w tabeli sonda_b, mozliwosci z odpowiedziami, sa w tabeli sonda_c. Dane wyswietlam tak
i nie wiem jak po wyslaniu danych $_POST, w pliku zapisz.php odczytac ktora (lub ktore) wartosci uzytkownik wybral, nie majac stalej liczby opcji w sondzie (mozna to pobrac z bazy po id sondy). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
radio:
Dla każdego radio nadajesz taką samą nazwę np. name="rad". DLa każdego radio nadajesz unikalną wartość, na podstawie której będziesz mógł określić któe radio zostalo wcisniete. POtem z $_POST pobierasz tę nazwę i masz wartość, dzięki której wiesz co wciśnięto: pamietaj ze jak gosciku nic nei wybierze to w poscie nie będzie pola rad chceckbox: dla checkboxów nadajesz tę samą nazwę tablciową np. name="check[]". Dla każdego nadajesz unikalną wartość po której rozróżnisz któego checkboxa wcisnieto. Z $_POST pobierasz tablcicę checkboxów (bez []) i patrzysz jakie ma wartości i wiesz co wciśnieto: pamietaj ze jak gosciu nic nie zaznaczy to nei bedzie indexu chcek w $_POST pzdro |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%)
|
OK, a jak w przypaku chexboxow, dopisac kolejna wartos glosowania do bazy ? jak nie znajac liczby opcji wyboru w sondzie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) jak zwiekszyc liczbe glosow tylko w tych zaznaczonych
|
|
|
|
|
|
|
No przecież wyraźnie napisalem. PObierzesz z posta tablicę zaznacznoych chceckboów, przelecisz po niej i na podstawie każdej wartości bedziesz wiedzial jaki to chceckbox. Czego w tym nie rozumiesz ? Napisalem ci nawet jak to zrobić. W czym problem?Ta tablica z posta będzie zawierala tylko i wylącznie wartości z checkboxów zaznaczonych
|
|
|
|
|
|
|
|
no tak, tylko jak przeleciec ta tablice, i jak zrobic zapytanie, dla id podanych w tablicy
|
|
|
|
|
|
|
Cytat no tak, tylko jak przeleciec ta tablice, jaja sobie robisz? przecież parę postów wczesniej ci to napisalem:
Cytat jak zrobic zapytanie, dla id podanych w tablicy A skąd mam wiedziec jaką ty masz strukture bazy? Ja ci podalem jak masz się dobrać do checkboxów, a jak ty to zapiszesz to chyba ty powinienes wiedziec
|
|
|
|
|
|
|
|
jak bys uwaznie czytal to w pierwszym poscie napisalem jaka mam strukture bazy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/angrysmiley.gif)
EDIT juz jakos sobie poradzilem, ciezko bo ciezko ale sie udalo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował invx 29.06.2005, 18:12:36 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 14:25 |