![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam blachy problem z polskimi znakami kiedy uzywam wyrazen regularnych,
[a-Z] nie akceptuje mi polskich znakow, probowalem wiec dodac polskie znaczy jako liste znakow [a-Ząęść...] i tez to nie dzialalo, probowalem tez dodac liste polskich znakow zakodowanychw iso8859-1 i rowniez bez skutku Gdzie tkwi problem? -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestes pewien, ze wpisywales te literki w tym samym kodowaniu co w tekscie ? Podaj moze kod, ktory Tobie nie dziala, bo ja wlasnie sprawdzilem i chodzi jak nalezy.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(FiDO @ 2005-06-27 18:17:06) Jestes pewien, ze wpisywales te literki w tym samym kodowaniu co w tekscie ? Podaj moze kod, ktory Tobie nie dziala, bo ja wlasnie sprawdzilem i chodzi jak nalezy. Chyba to byl wlasnie problem, juz dziala kod mam taki (kozystam z quicform'a):
zadzaialalo ale dopiero po tym jak wpisalem literki w pajaczku, kiedy sam konwertowalem znaki do iso8859-2 i wklejalem do PHPdesignera to wlasnie ten program tez chyba jakas konwersje przeprowadzal bo nie dzialalo. Tlumacze to po to zeby pomoc innym z podobnym problemem w przyszlosci ![]() -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:17 |