![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2003 Skąd: największa wioska Europy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mam jeszcze coś
plik index.php Kod <?php
// tu jest przekazanie z java na php // i dostaję szerokość ekranu którą umieszczam w przekierce jako adres if(empty($ws)) header("location: [b]./index2.php?sw=jakas_wartosc_z_java[/b]"); else{ ... } ?> plik index2.php Kod <?php
session_start(); session_register("ws"); $ws="$sw"; header("losation: ./"); ?> i teraz problem index.php nie pobiera zmiennej sesyjnej tz. ciągle ma pustą wartość ta zmienna dla index.php a przeglądarka szaleje bo przeskakuje z index.php do index2.php i spowrotem co jest najważneijsze to to że sprawdziłem czy $ws ma wartość w pliku sesyjnym SID i jest "1024" więc dobrze bo takiej rozdzieklczości urzywam więc co jest? czy nagłówek location daje możliwość korzystania ze zmiennych sesyjnych na wszystkich stronach serwisu czy raczej nie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat index.php nie pobiera zmiennej sesyjnej tz. ciągle ma pustą wartość ta zmienna dla index.php a przeglądarka szaleje bo przeskakuje z index.php do index2.php i spowrotem
obstawiam ze chodzi o problem z register_globals - tzn po ich zmienieniu w pliku konfiguracyjnymn na Off to ze wywlujesz index.php?ws=aa oznacza ze w skpcie nie bedziesz mial dostepu do zmiennej $ws a jedynie to $_GET["ws"]. wyglada wiec na to ze trzeba by poprawic kod jakos tak.. [php:1:39973ada62]<?php // tu jest przekazanie z java na php // i dostaję szerokość ekranu którą umieszczam w przekierce jako adres if(empty($_SESSION["ws"])) header("location: ./index2.php?sw=jakas_wartosc_z_java"); else{ ... } ?>[/php:1:39973ada62]i[php:1:39973ada62]<?php session_start(); // session_register jest rowniez odradzane. wystarczy przypisac do $_SESSION. $_SESSION["ws"] = $_GET["ws"]; header("Location: ./"); ?>[/php:1:39973ada62] ps w drugim listingu miales literowke - losation zamist location ;) pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2003 Skąd: największa wioska Europy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a widzisz kolego zapomniałem powiedzieć że uczyłem się pisach programy php na starszej wersji języka a nie zdążyłem się zapoznać z nowszym manualem. na strej wersji temu pobobne kskrypty działały nie zawodnie, a teraz był problem
teraz już go najprawdopodobniej nie będzie bo "nowsze" php wykożystuje nowsze machanizmy o których jak mówiłem nie zdążyłem jeszcze doczytać dzmięki berdyk |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat teraz już go najprawdopodobniej nie będzie bo "nowsze" php wykożystuje nowsze machanizmy o których jak mówiłem nie zdążyłem jeszcze doczytać to doczytaj ;)
pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:34 |