![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam różnic między php jako CGI, a modułem. Niestety nie potrafię znaleźć tych informacji.
Nie chodzi mi tutaj o różnice wydajnościowe, ani zw. z systemem plików i uprawnieniami. Może mnie ktoś gdzieś nakierować/wymienić te różnice? Ten post edytował Imperior 25.06.2005, 08:47:03 -------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Podstawowa roznica pomiedzy modulem a cgi jest taka, ze cgi mozna uruchamiac z wiersza polecen i nie potrzeba do tego zadnego dodatkowego serwera.
2. php nie dla wszystkich serwerow jest dostepne w postaci modulu i wtedy przychodzi z pomoca w postaci cgi. 3. Na moje oko php jako cgi jest duzo wolniejsze bo za kazdym razem gdy serwer otrzyma zadanie dla skryptu php to musi uruchomic php w trybie cgi. Jako modul np apacha uruchomiony jest zawsze razem z serwerem. (no chyba, ze sie myle:) ) 4. W trybie CGI nie dziala autoryzacja HTTP. (bynajmniej kiedys nie dzialala). Narazie nic innego mi do glowy nie przychodzi, bo moje boje z php jako cgi skonczyly sie w momecie jak doszedlem do ptk 4:) Pozdrawiam:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do szybkości to masz rację - to mogę dodać
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:33 |