![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2002 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, temat trochę dziwny
![]() Chodzi mi o to, jak zrobić żeby można wyświetlać wyniku działania skryptu (to co zwraca echo'em) na zwykłej stronie HTML. Wiem, że można to zrobić przy pomocy znacznika <SCRIPT>, ale prosiłbym o bliższe informacje (co zmienić w samym skrypcie). Będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt php musi zwracac string w takiej formie:
Kod document.write(' ...cos tam... ');
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2002 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX
faktycznie, to brzmi logicznie tylko że ja się zbytnio na JS nie znam ![]() -------------------- Linux is like a wigwam: no windows, no gates, only Apache inside.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat THX
faktycznie, to brzmi logicznie tylko że ja się zbytnio na JS nie znam ![]() no masz ci babo placek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieje, ze przynajmniej php znasz
![]() A wiec wyglada to tak: Kod <script language="JavaScript" src="sciezka_do_pliku/plik.php"></script>
Ten kod umieszczasz w miejscu gdzie ma byc wypisany skrypt. A przykladowo skrypt moglby wygladac tak: Kod <?php
echo "document.write('Hello, world !');"; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam nadzieje, ze przynajmniej php znasz Czemu nie dasz mu od razu gotowca :?: Wziąwszy pod uwagę Twoją nieznajomość JS Xion, uściślam to, co napisał Seth:![]() A wiec wyglada to tak: Kod <script language="JavaScript" src="sciezka_do_pliku/plik.php"></script>
Ten kod umieszczasz w miejscu gdzie ma byc wypisany skrypt. A przykladowo skrypt moglby wygladac tak: Kod <?php echo "document.write('Hello, world !');"; ?> Kod <?php
echo "<script language="JavaScript" src="sciezka_do_pliku/plik.php">document.write('Hello, world !');</script>"; ?> -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak zrobić żeby można wyświetlać wyniku działania skryptu (to co zwraca echo'em) na zwykłej stronie HTML. Jaśli strony nie umieściłeś na żadnym serwerze lub nie wykonuje on skryptów php, rób w ten sposób:Kod <script language="JavaScript" src="sciezka_do_pliku/plik.js"></script>
ewentualnie możesz tak: Kod <script language="JavaScript">
//Tu daj polecenia JS </script> Pamiętaj jednak, że składnia JS różni się od składni php :!: -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
dobrze, starczy, dzięki
![]() qrcze, nie sądziłem że można mieć ZA DUŻO odpowiedzi ![]() -------------------- Linux is like a wigwam: no windows, no gates, only Apache inside.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod <?php echo "<script language="JavaScript" src="sciezka_do_pliku/plik.php">document.write('Hello, world !');</script>"; ?> To nie o to chodzilo :!: Tenskrypt jest caly w php, a mialo byc tak,ze jest jakis skrypt php na serwerze z php, natomiat na serwerze bez php odpalasz linka jako JS do pliku php. A to co ty napisales jestbledne. Ten skrypt php, pobiera link do strony php ktora moze nie rozpoczynac sie od document.write... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:08 |