![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie: 1.Jak skonfigurować php aby nie rozrózniane były wielkości liter. 2.Druga sprawa to pobieranie wartości z bazy danych i znaczenie nazw kolumn w MSSQL, php rozrożnia wielkości nazw kolumn w bazie. Czy możliwe jest takie skonfigurowanie aby tego nie robił? Przykład....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php rozróżnia wielkość liter bo tak go stworzono zresztą jak większość języków programowania. W dużym programie byłby niezły burdel gdyby np. zadeklarować zmienną $aaa oraz $AAA. Bo w grucie rzeczy byłoby to to samo. Dla kogoś kto 3 miesiące później analizował by te wypociny i raz napotkał $aaa a innym razem $AAA poje...ło by sie w głowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad.1,2
nie lepiej zamienic wszystkie literki na małe albo duże?? problem z głowy, a odpowiednia funkcja leży w manualu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zamien na male albo duze przed zapisem do bazy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiesz mnie , albo nie analizujesz kodu....(ja nie zapisuję, lecz czytam z bazy )
Już wiem , ze nie mozna tego dokonac i wystarczy.... Skoro nie pisales nigdy procedur lub funkcji w T-SQL i nie analizujesz wczesniejszego mojego kodu , to proszę nie zawracaj.. Ten post edytował polibode 24.06.2005, 15:06:39 |
|
|
![]()
|
|
analizuje i wiem ze chcesz odczytac
a przeciez zeby odczytac musisz wczesniej zapisac, wiec zapisz malymi i bedzie bez probemu odczytywal o to mi chodzilo , sie nie irytuj -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niekoniecznie zapisuję przez php, może inny program to robi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 11:54 |