![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kolejny taki swój mały/duży problem- jakby nie było mam nadzieje że mi ktoś pomoże.....
w jednym pliku mam echo "[<a href=\"red_pom.php?artykul=$artykul[id]\">przydziel redaktora pomocniczego</a>]"; - działa - idzie do nast skryptu... czyli przerzuca mnie do konkretnego artykułu...to też spoko...ten skrypt wygląda następująco: <? include("funkcje_dolacz2.php"); $lacz=lacz_bd(); ?> <form action="art_wyslij.php" method=post > <? $sql="select * from uzytkownik where typ='redaktor pomocniczy'"; $wynik=mysql_query($sql, $lacz); echo "<h2>Lista redaktorow pomocniczych</h2>"; while($sql=mysql_fetch_array($wynik)) { echo '<input type="radio" name="rad" value="'.$sql['nazwa_uz'].'" >'.$sql['pelne_nazwisko']; echo"<br>"; } ?> <td align=center><input type=submit value="Wysłanie"></td> to jeszcze niby (bo myśle że już tu gdzieś jest błąd) działa jeszcze.... idziemy do naptępnego (to już osstatni i tu je pies pogrzebany): <? include("funkcje_dolacz2.php"); $lacz=lacz_bd(); $czas=time(); //problem $sql="insert into list_art_dla_r_pom (iduzytkownika, idartykulu, nowy) values('$rad','1',1)"; $wynik=mysql_query($sql, $lacz); if(!$wynik) { echo "Wystąpił błąd bazy danych podczas wykonywania <pre>$sql</pre>"; echo mysql_error(); exit; } ?> chodzi mi jak w lini $sql="insert into list_art_dla_r_pom (iduzytkownika, idartykulu, nowy) values('$rad','1',1)"; mam wstawić wartości - tak aby było to id wybranego przez radio red_pomocniczego i id tego konkretnego artykuły? ![]() ![]() ja już nie mam pojęcia.....myślałem o sesji - ale ją już mam rozpoczętą od pierwszego( głównego skryptu) i nie wiem co i jak teraz zrobić- bede naprawde wdzięczny za każdą pomoc ... z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Używaj bbcode!!!
W red_pom.php musisz pobrać id artykulu z url:
i przypisać je do formularza do pola ukrytego:
a wpliku art_wyslij.php musisz to odebrać:
i wstawić se do zapytania. pozdro -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 00:35 |