![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czt ktoś może opisać swoje doświadczenia z wiki. Narazie nie wiem gdzie i co możńa zmodyfikować
* jak zmienić skórkę * jak zmienić panel boczny * w jakich plikach mieszczą się jakie moduły itp czy jedym słowem Tuning Wiki - o to chodzi że chcę wiki zmodyfikować nieco - ale jest napisana trochę inaczej niż przyzwyczaiłem się z innych gotowców. Jak ktoś już ma jakiekolwiek doświadczenie to bardzo proszę o informacje. -------------------- Zakopane
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj nazwe tej Wiki.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najbardziej popularne MediaWiki w ostatniej wersji.
-------------------- Zakopane
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skórkę można zmienić w skins/. Domyślna to MonoBook, bardzo zgodna ze standartami
![]() Tu raczej nie ma modułów, wszystko jest w katalogu includes/. Co do tuningu możesz napisać własne rozszerzenia co do znaczników np. <php></php>. Generalnie wszystkie te informacje można znaleść na http://meta.wikipedia.org/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na podanej stronie nic prawie nie ma.
Chciałbym prznajmniej jakiś sensowny opis (może być w skrócie) tworzenia lub modyfikowania szablonów. -------------------- Zakopane
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na podanej stronie jest wszystko, to Ty nie raczysz na niej poszukać.
A co do skinów to jest to zwykły kod php, zresztą sam popatrz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dla mnie ta strona jest zbyt enigmatyczna.
Mniejsza z tym ... rozgryzam powoli co gdzie jest w skrypcie. Mam tylko jeden problem, kodowanie poslkich znaków używane w MediaWiki. Jeżeli chcę zmienić opis linków z lewej strony to jakiego kodowania użyć , czy jest to UTF-8 ? Jak tak to który z darmowych edytorów wspiera UTF-8 ? -------------------- Zakopane
|
|
|
![]()
|
|
WinSyntax.
A wszystko zmienial poprzez index.php/Specjalna:Allmessages -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dzięki za pomoc - baaaaardzo się przydała. Nawet już w tej stronie WikiMedia się zorientowałem nieco i wprowadziłem niezbęde modyfikacje.
nie potrafię jednak wyeliminowac jednej rzeczy. A mianowicie chcę wyeliminować funkcje edycji itp artykułu. By wogóle te linki nie pojawiały się dla niezalogowanych użytkowników a jedynie były gdy użytkownik jest zalogowany. Doszedłem jak zablokować edycję przez niezalogowanych - ale nie o to mi chodzi. Chciałbym wyświetlać te przyciski dla zalogowanych jedynie. -------------------- Zakopane
|
|
|
![]()
|
|
Jak wrócę z treningu to Ci powiem, ale na pewno jest to na stronach Meta bo sam to znalazlem, poszukaj w handbooku o permission :]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no już sobie poradziłem. W permission nie było - było blokowanie edycji ale nie można było zablokować wyświetlania zakładek z funkcjami.
Wyłączyłem ingerując w skrypt. Teraz jedynie muszę dodać nagłówek - coś u góry tytułowego, do wikistrony oraz właczyć możliwośc ładownaia plików, bo nie ma , a gdzieś wyłączyłem chyba -------------------- Zakopane
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:53 |