![]() |
![]() |
-gosc1985- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Chcialbym sie dowiedziec, czy istnieje taka mozliwosc, iz w skrypcie php wpisuje funkcje, ktorej podaje adres url strony, w ktorej ma znalezc tabelke i wyciagnac z niej informacje. Nie wiem, czy to co napisalem jest zrozumiale. Chodzi o to, ze mam strone, na ktorej chce umiescic tylko czesc strony (nie mojej)... chodzi o pewna tabelke. Czy jest tak mozliwosc? Jakas funkcja w php? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To nie takie proste, żeby to jedną funkcją php zalatwić. Musisz wysłać żadanie do strony tak jakbyś był przeglądarką, odebrać to co ci zwróci i potem sobie musisz znaleźć to co chcesz (czyli swoją tabelkę).
Był kiedyś na forum podoby przykład, ale gdzie i kiedy to nie jestem wstanie ci powiedzieć. Poszukaj może znajdziesz edit: musialem odpoczac od roboty wiec troche poguglalem ![]() znalazlem pewna klase. Masz link do download: http://www.phpclasses.org/browse/package/3...ml?download=zip moje przykladowe użycie:
może sobie z tego wyciagniesz co ci potrzeba. Wyswietla to bodajze strone glowną z interii edit2:znowu sie nudzilem i znalazlem kod, który kiedyś uzywalem:
Ten post edytował nospor 22.06.2005, 13:37:10 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-siker- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Szukalem wlasnie po sieci podobnego kodu. Mam pytanie, czy da sie wykorzystac ten kod do wyszukania czy na stronie znajduje sie konkretny link?? Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. A jesli ktos mialby ochote napisac caly programik jaki mnei interesuje to zaplace. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Oczywiście że się da. W moim ostatnim przykladzie w $body masz treść strony (html). Wystarczy teraz to przeszukać pod kątem Twojego linku.
pozdro Ten post edytował nospor 23.06.2005, 09:19:42 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2005 Skąd: Leszno City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz spróbować wysłać do google zapytanie w postaci "link:www.strona.pl site:www.strona2.pl" co oznacza, że na www.strona2.pl ma szukać linka do www.strona.pl, chociaż sam nie wiem czy to do końca zadziała
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:37 |