![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tworze sobie dynamicznie (JS i php) opcje pola select na zasadzie:
i mam maly problem jak sobie w miejscu tekst dam jakis znak specjalny typu " " to mi go wyswietla jako ekst a nie jako niewiszialna spacje np:
to w polu select zostanie wyswietlony tekst: " OPCJA 1" a ja chcialbym dostac dwie spacje. Czy jest jakis sposob zeby dodac wiecej spacji i zeby zostaly one wyswietlone w polu opcji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chcesz miec spacje to wstawiaj spacje a nie  . select nie obsluguje html
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Albo uzyj twardej spacji tzn " " (to miedzy bylo twarda spac(jest) nie wiem czy forum tego nie usunie:)
Przenosze do po stronie przegladarki |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazlem sam rozwiazanie, podaje bo moze sie to komus przyda. Nalezy w postaci HEX podac znaki i wtedy wszystko jest OK.
Ponizej przyklad z trzema spacjami przed tekstem "OPCJA 1", ale w ten sposob mozna wstawic rowniez inne znaki
-------------------- run Forest run ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:24 |