![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mój kod wyswietla wyniki zapytania w formie listytylko kilka spośród kilkunastu informacji wyświetlanie wygląda tak: [php:1:700e656a5f]<?php while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $i++; if($i%2){ $color="wiersz1"; } else { $color="wiersz2"; } echo " <tr class=$color> <td width="20" height="20">$i</td> <td width="74" height="20">".$wiersz['xxx']."</td> </tr>"; } ?>[/php:1:700e656a5f] ?>[/php] Plz podajcie jakies rozwiązanie. Z góry dzięki. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
temat nie na PRO
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie potrafisz dorobić do niego tak banalnej rzeczy? SHAME! shame, shame...
ps. bardzo ładny ten Twój kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ty Lucky potrafisz będe wdzięczny jeśli mnie oświecisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
szukaj -> stronnicowanie wyników
LuckyStrike - takie zachownie nie przystoi ![]() Każdy kiedyś zaczynał... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeczytaj wszystkie swoje posty kolego i zobacz, ze ludzie z checia ukierunkowują cie, podsuwaja propozycje, sugestie, a ty twardo i uparcie wymuszasz na innych podanie ci na tacy gotowego rozwiązania. Moim zdaniem TAKIE zachowanie nie przystoi. Jak masz móżg i dostęp do internetu to radź sobie, a nie żeruj na innych. (stąd mój sarkazm). Szanuję każdego kto bawi sie w programowanie, niezależnie od tego czy jest dobry czy nie, czy robi to od tygodnia czy od lat, więc nie robie uwag na temat czyichś umiejętności.
Pozdrawiam DeyV..! |
|
|
![]()
|
|
Tak się składa, że w swoich postach proszę o pomoc w konkretnych sprawach.
Z większością radzę sobie sam, gdybym oczekiwał od innych zrobienia czegoś za mnie to mogłoby się zdarzyć że postów miałbym kilkaset (no offense). A mam ich kilka. A to z tego względu, że przynajmniej dla mnie forum jest ostatnią deską ratunku. W moim przekonaniu forum to miejsce gdzie ludzie mogą i chcą sobie wzajemnie pomóc, a nie żerować na innych. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
prawidłowo - dokładnie do tego słuzy forum.
Mam nadzieję, że i tym razem okazaliśmy się przydatni ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
stronnicowanie wyników wygląda tak:
[php:1:2c1b8f9cf8]<?php if($strona>1)echo "<a href=$link&sort=$sort&desc=$desc&strona= ".($strona-1).">Poprzednia</a> "; else echo "poprzednia "; for ($s=1; $s<=$podstron; $s++) { if ($s==$strona) echo "$s"; else echo "<a href=$link&sort=$sort&desc=$desc&strona=$s> $s </a>"; } if($strona<$podstron) echo " <a href=$link&sort=$sort &desc=$desc&strona=".($strona+1).">następna</a>"; else echo "następna"; ?>[/php:1:2c1b8f9cf8] wszystko działa bardzo ładnie. Ale chciałbym dodać jedną rzecz. Mianowicie takie coś żeby pokazywane było tylko 5 stron, w taki sposób: - dla strony 1: 1 2 3 4 5 - dla strony 5: 3 4 5 6 7 - dla strony 60: 58 59 60 61 62 Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
http://www.bastek.zwa.pl/porady.phtml powinno wystarczyć.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
tam jest wyświetlanie po 10 wyników na stronie. a to to ja mam. mi chodzi o wyświetlanie po dziesięć porcji stron w postaci 1 2 3 ... aż do 10 jednorazowo. czyli coś takiego jak w google.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2004 Skąd: Wałcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosowałem kiedyś godowca za sms-a, troche go tylko zmodyfikowałem, myśle że przykład na starym moim bforum coś Ci pomożem (pisz tylko nowocześniej, bo to stare bazgroły) hejka
a tak swoją drogą co myślicie o sprzedawaniu kodu ? w stylu reporter.pl ? dla mnie to rzygowina (sorry) jak ciągłem swój serwis to szanowałem każdego, od lamera do admina, ale nie za kase pozdrówka phpbybastek --- Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php hwao |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2004 Skąd: Puszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(phpbybastek) a tak swoją drogą co myślicie o sprzedawaniu kodu ? w stylu reporter.pl ? dla mnie to rzygowina (sorry) jak ciągłem swój serwis to szanowałem każdego, od lamera do admina, ale nie za kase zgadzam się; no bo co to znaczy szacunek za kasę? ale z drugiej strony reporter.pl na tym chyba zarabia przepraszam za wpis nie na temat. to się więcej nie powtórzy:) ale phpbybastek poruszył ciekawą kwestię: może trzeba to dać na hydepark |
|
|
![]()
|
||
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ten skrypt sortuje pewną tabele w bazie mysql czy działa na plikach?
![]() Można prosić o jakieś wyjaśnienie tego, potrzebuje to pilnie... Pozdrawiam -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:13 |