![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem dziwny problem, otóż chodzi o to że to zapytanie
nie zwraca mi najnowszego rekordu, rekord wprowadzony do bazy najnowszy rekord pokaze się dopiero gdy wprowadzimy jeszcze nowszy. Nie mam pojecia w w czym moze tkwić przyczyna. Dane które chce pobrać z bazy do trzymane są w polach text i są tekstem krótkim wygląda to tak ---------Tabela---------- --ID--POLE1---POLE2---itd... -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pole `id` jest auto_increment?
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodzi pewnie o to że nie masz ustawionej opcji autocommit. Jesli nie masz to musisz ręcznie komitować po zrobieniiu wpisu do bazy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pole id ma atrybut auto_increment a ta opcja autocommit to ją w bazie się ustawia?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
chyba trochę wybiegłem myslą naprzód
![]() $sql = 'COMMIT'; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-doctorek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może dlatego, że najpierw wyciągasz rekord i przypisujesz go do zmiennej $row nie wykorzystując tych danych (nie wyświetlając) a potem w pętli robisz co trzeba z następnymi rekordami pozdrawiam doc |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2005-06-20 13:44:36) chyba trochę wybiegłem myslą naprzód ![]() $sql = 'COMMIT'; Nic po prostu wyświetlić ma całe wszystkie dane cały kod wygląda tak:
Ten post edytował stefan_precz 20.06.2005, 14:52:45 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie, nie . mi chodzilo jak inserty robisz
edit: hihi, @doctorek ma rację. Ale przegapilem motyw ![]() Ten post edytował nospor 20.06.2005, 14:57:06 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ano fakt teraz działa, dzięki
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:52 |