|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, pisałem w tym temacie ale proszę o jego zamknięcie, popełniłem kilka błędów pisząc w nim więc napisze jeszcze raz. Więc jak już pisałem, napisałem prosty skrypt downloadu w oparciu o książkę "php i MySQL" Larrego Ullmana. Gdy próbuje wysłać plik wyskakuje Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 2 to be resource, null given in c:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\rozdroze\add_file.php on line 23
Tak wygląda skypt. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Ten post edytował TX1 20.06.2005, 12:45:39 |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Jak masz napisane w komunikacie o błędzie, parametr $dbc jest nulem. Gdzie go inicjujesz poraz pierwszy (nie chodzi mi o tego global co masz parę linijek wczesniej)
edit: a jak nie masz polaczaczenia to najlepiej wywal te $dbc z parametrów funckji. Nie jest wymagane Ten post edytował nospor 20.06.2005, 12:54:56 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:04 |