![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, ze tablicy mozna uzywac np. zamiast napisac
to piszemy:
Ale jakie to ma szersze zastosowanie ? Bo na pewno jest uzywane w jakichs bardziej zagmatwanych sytuacjach i ułatwia to sprawe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie
'cos' -> 3; tylko 'cos' => 3; Zastosowanie: hmm nic mi do glowy nie przychodzi. Po prostu koduj i jak dojdziesz do stanu ze bedziesz mial cos takiego:
to uzyj tablic. O -- to bedzie lepsze: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.array.php -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Diablos - otwierasz ostatnio coraz więcej bezsensownych topiców.
Przeczytaj manual - od deski do deski - pomaga! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, nie wiem czy bezsensownych. Pytam poprostu ludzi, ktorzy juz troche w tym siedzą do czego uzywa sie zazwyczaj tablicy, przy jakich skryptach czesto ułatwiaja prace itd. W manualu przeciez mi tego nie napiszą. Chodzi mi poprostu o jakąs wymiane poglądów i przedstawienie swoich rozwiazan.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi mi poprostu o jakąs wymiane poglądów i przedstawienie swoich rozwiazan. Jaka wymiana pogladow, kazdy osoba ktora programuje wie do czego tablice sluza i jak je uzywac. Podobnie jest z osobami ktore ucza sie programowac, posiedzisz chwilke nad jakims algorytmem i zrozumiesz idee tablic. Bez sensu pisac takie posty, lepiej kup sobie ksiazke podstawy algorytmow lub podstawy programowania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje otworzyc nowe forum gdzie ludzie beda mogli zadawac takei pytania. a tablica to najproscie wytlumaczyc jako miejsce przechowywania zmiennych tego samego typu (choc w php to nie jest obowiazkowe z tego co wiem) powiazanych jakos ze soba np. liczba punktow z kolejnych testow. zamiast 10 roznych zmiennych masz tablica[0...9]
BTW: zauwazylem ze ludzie jak widza prosty przyklad nie potrafia go wykorzystac w bardziej zlozonym problemie. moze trzeba ludzi odrazu uczyc pisac systemy operacyjne ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 21:18 |