![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezy mi na poprawieniu błędów, chciałbym uzyc tego logowania w swoim Portalu. Chcę zeby było idealne, wiec zalezy mi na kazdej uwadze :roll2: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd się wzięło $mod? Zapomniałeś o $_GET? Nie podoba mi się przedstawianie ciągów jako stałych (w kluczach tablic i case'ach).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakas podpowiedz ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewyraźnie napisałęm?
![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie o to chodzi
![]() To juz poprawiłem ![]() Chodziło mi o podpowiezd odnosnie case'ów. |
|
|
![]()
|
|
No to samo: masz case logout: zamiast case 'logout':
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hm, tego to nawet nie wiedzialem ze sie bierze po case w ' .
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie po 'case' tylko stringi (lancuchy znakow) otacza sie "" lub ''.
Bo w $_GET[ costam ] , costam jest stala (stringim bedzie 'costam') i glupie php wyrzuca NOtice'a (albo inny blad -- nie pamietam) ze stala costam nie jest zdefiniowana i przypisuje jej domyslna wartosc rowna 'costam'. Gdyby tego nie robilo i wyrzucalo powazniejszy blad ludzie by to zauwazali i poprawiali. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No i spróbowałem sie zalogowac przy register_globals off, wywaliło komunikat:
Cytat Warning: Unknown(): Your script possibly relies on a session side-effect which existed until php 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0 Co mam z tym zrobic ? Poprawic cos w skrypcie ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively Czytaj ze zrozumieniem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No rozumiem, że moge zablokowac to ostrzezenie poprzez kolejne ustawienie na off.
Ale nie mowi mi to za wiele ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:29 |