![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do wydrukowania tabelkę o zmieniającej się ilości wierszy z zawartością która jednak może być różna od ilości wierszy. Pytanie - jak wydrukować taką tabelkę na ekran aby miała ustaloną w zmiennej przeze mnie ilość wierszy oraz wydrukowała tyle rekordów ile się w niej zmieści, lub jeśli rekordów jest mniej niż wierszy to żeby wydrukowało wszyskie rekordy i dokończyło drukowanie wierszy z białą spacją jako treść, myślałem nad czymś takim:
Przykłady: -tabelka ma mieć 10 wierszy, rekordów jest 3. Drukuje 3 wiersze wypełnione z rekordami, 7 wypełnionych białą spacją . -ta sama tabelka, rekordów jest 20 - drukuje tylko 10. (to się rozwiąże dodaniem do zapytania LIMIT, ale celem przykładu;)) Mam nadzieję, że problem opisałem jasno ![]() -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
W najprostrzy sposób, można zrobić tak:
Ale, jeśli chcesz tylko pierwsze 3 rekordy wyświetlić z danymi to nie lepiej walnąć drugą pętlę ? Albo nawet pisać ręcznie te ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ociu - drugi sposób też przyszedł mi do głowy, ale wg. mnie jest mało efektwny i dlatego szukam czegoś lepszego - może jest i wychodzą tylko moje braki w wiedzy
![]() Doszedłem do czegoś takiego kontynuując swój poprzedni pomysł:
Wyświetla się wszystko tak jak chcę, gdyby nie fakt, iż pierwszy wers jest zawsze pusty. Dlaczego? Ten post edytował krysk 19.06.2005, 21:49:27 -------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W for masz za duzo parametrow.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
for jest dobre. ale nie w tym zastosowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
@ActivePlayer: działa - dzięki.
-------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:04 |