![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem aby adresy do podstron wygladały mniej wiecej tak:
Cytat Napisałem taki kod:
Na poczatku działało wszystko ok, po pewnym czasie (admin najprawdopodobniej zmienił cos w ustawieniach) przestało działac. Zmieniłem wiec moj kod:
Niestety nie działał ... zmieniłem kod jeszcze raz...
Było wszystko ok, ale do pewnego momentu ![]() Teraz znowu nie działa.... co jest przyczyna problemu ? (wiem ze pierwszy raz nie działało bo admin najprawdopodobniej zmineił ustawienia register_globals) Dla fragmentów kodu php używaj proszę znaczników php z bbcode. /kszychu/ Ten post edytował kszychu 12.07.2005, 11:23:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy php!
nie // stala tylko // string -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo wprowadzonej zmiany, którą mi podałes nadal nie działa ...
na kazdej z podstron wyswietla mi sie "Strona nie istnieje". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie tak ? :
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwa tematu jest nieadekwatna do problemu!
proszę ją zmienić |
|
|
![]()
|
|
revyag, dzieki, juz dziala
![]() Ale mam jeszcze pytanie. Czy rozwiazanie to bedzie działało na wiekszosci serverach ? Niezaleznie od register_globals ustawionych na on lub off ? Ten post edytował Diablos 17.06.2005, 11:37:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, na Lycos jest niestety rg=on ! i $_GET['module'] działać będzie...bo
sam używam go tam ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Czytalem gdzies ze nie eksportuje sie superglobalnej $_GET, ze wzgledów bezpieczenstwa. Mogłby ktos mi wyjasnic czym to eksportowanie grozi i w jaki sposób inni moga to wykorzystac ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
extract" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Manual napisał: Cytat Nie należy używać funkcji extract() na niepewnych danych, jak na przykład danych odebranych od użytkownika ($_GET, ...). Można tak zrobić na przykład w celu tymczasowego uruchomienia starych skryptów, które zależne są od ustawienia register_globals. Należy jednak użyć nie nadpisującego parametru typ_ekstrakcji, jak na przykład EXTR_SKIP. Trzeba też pamiętać aby ekstrahować zmienne $_SERVER, $_SESSION, $_COOKIE, $_POST $_GET w tej właśnie kolejności. o to chodziło?? :roll2: -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:42 |